В Ізмаїлі стався повторний схід цистерни з пропаном

Вересень 12, 2019 | Новини регіонів | Переглядів: 947 | Коментарі: 0

Під час виконання маневрової роботи власним тепловозом промислового підприємства на стрілочному переводі №202, вдруге за останні три дні, на під'їзній колії, яка належить ІФ ПрАТ «Київ-Дніпровське МППЗТ» станції Ізмаїл, допущено повторне сходження з рейок цистерни з пропаном.

Після закінчення відновлювальних робіт з підйому двох завантажених цистерн з пропаном на рейки, які зійшли у попередню добу, не усунувши несправностей колії, працівники підприємства самовільно вирішили пересувати вагони по аварійній ділянці колії.

Внаслідок чого, через заїзд рухомого складу на зруйновану ділянку, зійшла з рейок ще одна цистерна.

Варто зазначити, що після попереднього сходу цистерн, спеціалісти регіональної філії «Одеська залізниця» в терміновому порядку провели комісійний огляд вказаної ділянки щодо відповідності утримання колії нормативним вимогам. Перевірка виявила порушення, які загрожують безпеці руху, та видала офіційну заборону на подавання вагонів на колію даного підприємства і виїзду власних тепловозів підприємства на колії загального користування УЗ.

За період 2018-2019 рр. працівниками підприємства було проведено 17 комісійних оглядів колійного господарства, при цьому зауваження щодо неналежної організації поточного утримання колії не виявлялись. Це свідчить про формальне проведення комісійних оглядів стану колії та відсутності контролю за цим питанням з боку керівництва Ізмаїльської філії ПрАТ «Київ-Дніпровське МППЗТ» (власника зазначеної під’їзної колії).

Раніше спеціалісти залізниці під час оглядів виявляли, що стрілочний перевід експлуатується із кущовою непридатністю з 34–х брусів. Разом з тим, оглядом, який був проведений Ізмаїльською філією ПрАТ «Київ-Дніпровське МППЗТ» навесні поточного року, інформація про будь-які виявлені недоліки та про перевірку стрілочного переводу відсутні. А в акті щодо утримання даного стрілочного переводу недоліки зазначаються як «незначні».

Одеські залізничники наголошують, що нехтування правилами безпеки при перевезенні небезпечних вантажів недопустиме і може призвести до непередбачуваних фатальних наслідків!

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool