Уряд запровадив прозорі аукціони для продажу дозволів на видобуток газу

Липень 26, 2018 | Новини регіонів | Переглядів: 607 | Коментарі: 0

Уряд своїм рішенням запроваджує в Україні систему електронних торгів на дозволи й ліцензії на використання надр. 

В першу чергу це стосується видобутку газу. Це рішення розширить коло учасників ринку, збільшить обсяги інвестицій і надходження до бюджету України, а також посилить державну енергонезалежність.

Такі дозволи будуть надаватись лише на відкритих аукціонах через систему електронних торгів ProZorro – для запобігання можливій корупції. Відтепер можна відслідкувати торги на кожному етапі їх проведення. Контакт з чиновниками непотрібен. Правила – прозорі і єдині для усіх. А дозволи продаються на аукціонах за ринковою ціною.

Кожен може в режимі онлайн бачити, що продається на аукціонах, де продається, ціну і обсяги видобування. Терміни погоджень будуть значно скорочені, аукціони будуть проведені вже у найближчі місяці.

Прийняття Кабінетом Міністрів України цього пакету рішень дає можливість значно збільшити обсяги інвестицій і збільшити обсяги власного видобутку. Наразі на аукціон виставляється 44 спецдозволи з початковою вартістю 3 млрд гривень. Раніше така кількість ділянок виділялася за 50 млн – вигода для бюджету держави очевидна. До того ж ці рішення дозволять відкрити доступ до видобутку на 14 ділянках на шельфі Чорного моря.

Володимир Гройсман, Прем’єр-міністр України:

«Наша мета - відкрити геодані, дати можливість приходити бізнесу на основі прозорих аукціонів і добувати газ, аби ми відмовилися від імпорту. Як відмовимося - знизимо ціни і не будемо перебувати під впливом імпортних цін, - сказав Глава Уряду. - Ми приймаємо рішення про відкриття даних, про запровадження аукціонів. У нас вже підготовлені 44 ділянки запасом 150 млрд кубометрів газу, які потребують інвестицій, технологій, де будуть працювати українці, і ми зможемо забезпечити незалежність від будь-якої держави».

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю
Секретаріату Кабінету Міністрів України


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool