Уряд на засіданні 22 липня прийняв рішення продовжити дію адаптивного карантину до 31 серпня

Липень 23, 2020 | Новини регіонів | Переглядів: 891 | Коментарі: 0

Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 23 липня

▪️ В Україні за минулу добу зафіксовано 856 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 71 — у дітей та 50 — у медичних працівників. Госпіталізовано в заклади охорони здоров’я 178 осіб. Померли 17 осіб.

▪️ Одужали за добу 828 осіб.

▪️ За останню добу проведено 29 726 тестувань, з яких 14 498 методом ПЛР,
15 228 методом ІФА.

▪️ За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у місті Києві (112), а також у Львівській (109) та Івано-Франківській (76) областях.

▪️ Уряд на засіданні 22 липня прийняв рішення продовжити дію адаптивного карантину до 31 серпня 2020 року. Зокрема, залежно від епідемічної ситуації в регіоні або окремих адміністративно-територіальних одиницях — районах — встановлюватиметься зелений, жовтий, помаранчевий або червоний рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19. При визначенні рівня враховуватимуться такі показники: заповненість лікарняних ліжок, визначених для госпіталізації пацієнтів із COVID-19, не більше 50%, середня кількість тестувань методом ПЛР та ІФА на 100 тис. населення, коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 та показник динаміки зростання випадків інфікування коронавірусом.

▪️ Перехід регіону з однієї в іншу зону можливий за умови, коли п’ять днів поспіль там спостерігаються зміни одного із визначених показників. Рішення про перехід з однієї зони в іншу прийматиме Національна комісія ТЕБ та НС. Це дозволить виключити будь-які зловживання на рівні місцевих органів влади, особливо перед місцевими виборами, що заплановані на осінь. Обмеження діятимуть на всіх рівнях, включаючи “зелений”. Серед обов’язкових вимог — носіння масок у громадських місцях, проведення масових заходів лише за умови перебування не більше 1 особи на 5 кв. м, заповненість кінотеатрів — не більш ніж на 50%, перевезення пасажирів тільки на сидячих місцях. Найбільш жорсткий карантин діятиме в “червоній зоні”.

▪️ Приймаючи рішення про продовження карантину та встановлюючи правила його дії, уряд шукає баланс між карантинними заходами і забезпеченням комфортного життя громадян. МОЗ закликає українців дотримуватися основних правил профілактики поширення коронавірусної інфекції.

▪️ В Україні розпочнеться поступове залучення глядачів на футбольні матчі за умови дотримання низки карантинних вимог. Вони затверджені відповідним рішенням головного державного санітарного лікаря України. Основними вимогами при залученні глядачів є: заповнення секторів стадіону глядачами не більш ніж на 25 відсотків, дотримання соціальної дистанції, забезпечення наявності дезінфекторів на стадіонах, проведення термоскринінгу на вході. Таке рішення було прийняте у відповідь на звернення Української асоціації футболу та вболівальників. Воно враховує досвід європейських країн.

▪️ Контроль за дотриманням режиму самоізоляції здійснюється за допомогою мобільного додатка “Дій вдома”. В будь-який час доби від особи, що перебуває на самоізоляції, додаток може запросити фото, яке підтверджує дотримання режиму, та геолокацію мобільного телефону в момент фотографування. У разі невідповідності геолокації або фотографії за допомогою мобільного додатка до органів Національної поліції надсилається повідомлення про випадок порушення умов самоізоляції.

▪️ Ознайомитися з переліком лабораторій, що проводять ПЛР-тестування, можна на офіційному сайті МОЗ у категорії “громадянам”. Також отримати цю інформацію можливо, зателефонувавши на гарячу лінію міністерства. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool