Уляна Супрун розповіла, як обрати лікаря

Березень 29, 2018 | Новини регіонів | Переглядів: 907 | Коментарі: 0

З другого квітня українці зможуть обирати свого лікаря та підписувати із ним декларацію.

В інтерв’ю "5 каналу" в.о. Міністра охорони здоров’я Уляна Супрун розповіла про те, як люди підписуватимуть декларацію з обраним лікарем, що таке декларація, як змінити свого лікаря та відповіла на інші актуальні питання.

Вже скоро розпочнеться кампанія “Лікар для кожної сім’ї”.

“Підписуючи декларацію з конкретним лікарем, людина повідомляє державу (НСЗУ), що оплата за її обслуговування має находити у цей медзаклад. Якщо людина захоче змінити лікаря, достатньо підписати декларацію з новим - стара автоматично скасується в системі “Електронне здоров’я”, - пояснює доктор Уляна Супрун.

Підписати декларації можна з лікарями, заклади яких підключились до системи «Електронне здоров’я». Щодня до системи приєднуються нові медзаклади. Наліпка, яка інформує про те, що в цьому закладі можна обрати лікаря допоможе вам зорієнтуватися, в якому медзакладі можна обрати свого лікаря.

Важливо, що з липня медичні заклади первинної ланки, які уклали договір з НСЗУ, зможуть самостійно розпоряджатися коштами. Регламентується лише певна кількість мінімального оснащення та персоналу. Все інше заклад охорони здоров’я або лікар вирішуватимуть на свій розсуд відповідно до своїх потреб.

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool