У Олександрії завершився цикл тренінгів від «АнтикА»

Липень 08, 2021 | Новини регіонів | Переглядів: 1634 | Коментарі: 0

Мобільна школа жіночого антикорупційного активізму «АнтикА» ‒ проєкт, що реалізується за грантової підтримки Європейського фонду за демократію (ЄФД), уряду Канади та Кременчуцького антикорупційного центру.

У лютому 2021 стартував цикл тренінгів, які спрямовані на розуміння соціумом переваг політичної участі жінок у процесі прийняття рішень на всіх рівнях державної влади, виявлення та протидію корупції, налагодженню діалогу між владою та громадськістю. Навчальні практики складаються з циклу трьох тренінгів та розраховані на дві області: Полтавську та Кіровоградську.

Проєкт «АнтикА» стартував у Олександрії, Кіровоградської області, де перший тренінг відбувся 19 лютого. Команда мобільної школи жіночого антикорупційного активізму, у складі якої психологині Людмила Верменич та Лариса Калініченко, адвокат Артем Грисюк, голова ГО «Кременчуцький антикорупційний центр» Оксана Гуйда, тренерка з нетворкінгу Олена Захаріна, розповіли про жіноче лідерство та його вплив на розвиток громади. Зміст першого тренінгу полягав у ролі жінки у суспільстві, напрацюванні лідерських та антикорупційних навичок, дисбалансі лідерства в Україні.

Перед проведенням першого тренінгу у Олександрії, виникла доволі спірна ситуація. Від початку всі три тренінги планували проводити у бібліотеках міста Олександрії, тим самим популяризуючи книги та залучаючи у бібліотеки більше відвідувачів. Проте, через вагомі причини, керівництво міста відмовилося давати дозвіл на проведення тренінгів від мобільної школи жіночого антикорупційного активізму «АнтикА» у бібліотеках міста. Таким чином, усі три тренінги відбулися у галереї «VashArt», власницею якої є художниця Ірина Кваша.

Другий тренінг відбувся 3 квітня за участю 14 учасників. Темою заняття стало гендерне бюджетування, його показники на прикладі інших країн та України. Заняття з основ гендерного бюджетування під час формування бюджету громади – проводив Олександр Гуйда. Крім гендерного бюджетування, учасники проходили психологічні практики та цікаві вправи на виявлення упереджень і викривлень в розумінні гендеру. Вправа «24 години» дала можливість збагнути спосіб життя та обов’язки у сімейному та суспільному житті кожного з членів родини.

Третій завершальний тренінг пройшов 3 липня. Його тема була як ніколи важлива – «Антикорупція. Виявлення та протидія корупції на місцевому рівні». Оксана Гуйда, голова ГО «Кременчуцький антикорупційний центр» розповіла про антикорупційні ініціативи на місцевому рівні, навівши приклади Кременчуцької міської та районної ради. Артем Грисюк, адвокат, провів аналіз сайту Олександрійської міської ради, де виявив як добрі показники праці посадовців, так і недоліки. В результаті буде направлено на міськраду рекомендаційний лист, у якому буде зазначено про усі недоліки, а також способи їх усунення. Крім теоретичних матеріалів, психологині Лариса Калініченко та Людмила Верменич провели з учасниками тренінгу практичні вправи «Збереження особистісного ресурсу» та розповіли, як громадському діячу уникнути професійного вигорання. По закінченню тренінгу Оксана Гуйда вручила Сертифікати всім, хто відвідував усі три тренінги. Крім вручення Сертифікатів учасникам, команда мобільної школи жіночого антикорупційного активізму подарувала бібліотечній системі м. Олександрії багато сучасних книг на тему війни та державності України в рамках нового проєкту «Подаруй книгу».
З організацією та проведенням усіх тренінгів в Олександрії допомогала депутатка Олександрійської міської ради Олена Богоявленська. Вона ж із командою «АнтикА» проводила заняття на одному з тренінгів у Новоукраїнці.
Для Олександрійської громади позаду вже три заняття від «АнтикА», надалі чекає форум з представниками усіх громад Полтавщини та Кіровоградщини, які долучилися до мобільної школи жіночого антикорупційного активізму «АнтикА».

Аліна Шевченко
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool