У Херсоні жінка захворіла на ботулізм

Червень 03, 2017 | Новини регіонів | Переглядів: 1215 | Коментарі: 0

Ймовірно вживаючи в'ялену рибу Кіровоградського виробника жителька  міста Херсон захворіла  на небезпечну хворобу - ботулізм.

Спеціалісти Держпродспоживслужби продовжують розслідування випадків ботулізму серед населення, які ймовірно пов’язані із вживанням в’яленої риби промислового виробництва, придбаної у торговельній мережі, повідомляє Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

30.05.2017 отримано оперативну інформацію від Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області щодо реєстрації ще одного лабораторно підтвердженого випадку ботулізму в жінки 1986 року народження, який також ймовірно пов’язаний із вживанням риби даного виробника.

Зі слів чоловіка постраждалої 23 травня 2017 року подружжя придбало карася в'яленого у супермаркеті  у м. Херсон. На наступний день стан здоров’я жінки погіршився, зранку 26 травня каретою швидкої допомоги вона була госпіталізована до лікарні. На сьогодні постраждала продовжує лікування в реанімаційному відділені.

30 травня 2017 року Управлінням Держпродспоживслужби в м. Херсон через уповноважених (офіційних) лікарів ветеринарної медицини, які здійснюють державний контроль на підприємствах торговельної мережі м. Херсон було повідомлено операторів ринку, які здійснюють обіг харчових продуктів (супермаркети, оптові бази, агропродовольчі ринки тощо) про випадки захворювання на ботулізм у м. Київ та м. Херсон, пов’язаних з вживанням у їжу риби, придбаної у супермаркетах. За ініціативи Управління Держпродспоживслужби в м. Херсон вся продукція знята з реалізації та поміщена на відповідальне зберігання (мережа «Фреш»).

Держпродспоживслужбою направлено вказівку територіальним органам Держпродспоживслужби щодо вжиття невідкладних заходів щодо профілактики ботулізму.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool