У 2017 році Одеська магістраль покращить умови праці для 7,2 тис. залізничників

Квітень 14, 2017 | Новини регіонів | Переглядів: 1136 | Коментарі: 0

Цього року у регіональній філії «Одеська залізниця» проведуть низку заходів спрямованих на підвищення рівня охорони праці, гігієни праці та виробничого середовища, профілактики професійних захворювань

Загалом в ході проведення робіт для 7,2 тис. залізничників будуть покращені умови праці.

Для виконання великого обсягу комплексних заходів буде проведено 169 тис. 108 заходів: служба сигналізації та зв’язку філії організує 47 тис. 358 заходів; у виробничих підрозділах служби вагонного господарства протягом року проведуть 18 тис. 179 комплексних заходів; у службі локомотивного господарства – 7 тис. 508 заходів; по службі колії – 3 тис. 454 заходів; по господарству перевезень залізничниками заплановано 858 заходів тощо.

Так, для попередження нещасних випадків по структурним підрозділам служби вагонного господарства проведуть такі заходи: встановлять 75 попереджувальних знаків безпеки у зоні руху автотранспорту та на залізничних коліях, пофарбують в сигнальні кольори 88 негабаритних місць та місць підвищеної небезпеки, встановлять 22 інформаційних покажчики для працівників, а також придбають 6 драбин та 3 вантажозахватних пристрої. Для попередження ураження працівників електрострумом оновлять 220 знаків безпеки та попереджувальних надписів на електрообладнанні. Крім того, проведуть 243 електричних випробування і вимірювання обладнання електроустановок та 250 випробувань діелектричних рукавичок, інструменту з діелектричними рукоятками та електроінструменту. Також буде проведено технічне діагностування 47 об’єктів підвищеної небезпеки, у тому числі 43 кранів.

У програмі комплексних заходів на 2017 рік передбачені заходи з попередження нещасних випадків внаслідок наїзду рухомого складу, падіння з висоти та ураження електричним струмом; усунення впливу небезпечних і шкідливих виробничих факторів на працівників на робочих місцях (атестація робочих місць залізничників), заходи по зменшенню запиленості повітря, створення нормального температурного режиму та освітлення робочої зони. Також обов’язковим для працівників залізничного транспорту є організація попередження професійної захворюваності, зокрема, проведення обов’язкових медичних оглядів, забезпечення працівників, які виконують роботи в шкідливих умовах праці молоком чи рівноцінним харчовими продуктами, спецхарчуванням, поповнення аптечок першої медичної допомоги тощо.
Слід зазначити, що для забезпечення потреб залізничників, які постійно працюють на відкритому повітрі, виділяється більше коштів, зокрема на забезпечення питною бутильованою водою, спецодягом та іншими засобами індивідуального захисту.

Виконання зазначеного обсягу робіт є невід’ємною частиною Колективного договору і свідчить про те, що питання збереження життя та здоров’я залізничників є пріоритетними для галузі.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool