Що тепер буде за перешкоджання журналістській діяльності

Лютий 03, 2021 | Новини регіонів | Переглядів: 627 | Коментарі: 0

Вчора, 2 лютого, Верховна Рада проголосувала за Закон, який передбачає збільшення штрафів за умисне перешкоджання законній журналістській діяльності

За законопроєкт №3633 «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за вчинення кримінальних правопорушень проти журналістів» проголосував 341 депутат.

Вилучення зібраних, опрацьованих, підготовлених журналістом матеріалів та технічних засобів, відмова в доступі журналіста до інформації, незаконна заборона на висвітлення окремих тем, показу окремих осіб, критики суб'єкта владних повноважень і будь-яке інше умисне перешкоджання професійній діяльності журналіста каратимуть штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (тобто від 8,5 тис. до 17 тис. грн), арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років.

Штраф від 17 тис. до 34 тис. грн, арешт на строк до шести місяців або обмеження волі до чотирьох років передбачено за вплив у будь-якій формі на журналіста задля перешкоджання виконанню ним професійних обов'язків або переслідування журналіста у зв'язку з його законною професійною діяльністю.

Штрафи на суму від 34 тис. до 51 тис. грн або обмеження волі на строк до п'яти років із позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років передбачено, якщо журналістові перешкоджали в його діяльності з використанням службового або посадового становища або за попередньою змовою групою осіб.

Документ передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до 14 років за погрозу вбивством, насильством, знищенням або пошкодженням майна журналіста, а також його близьким родичам або членам сім'ї, умисне заподіяння побоїв, легких, середньої тяжкості або тяжких тілесних ушкоджень за законну професійну діяльність журналіста.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool