Середня зарплата в Україні в лютому зросла до 7828 грн і вдвічі перевищила мінімальний показник року, - Держстат

Березень 29, 2018 | Новини регіонів | Переглядів: 853 | Коментарі: 0

Середня номінальна заробітна плата в Україні в лютому становила 7828 грн, що більш ніж удвічі перевищує показник мінімальної зарплати на поточний рік, закріплений в законі про Державний бюджет.

Про це свідчать дані Державної служби статистики України. За рік (лютий до лютого) зростання становило 26,1%. Індекс реальної заробітної плати (лютий до лютого) становив 110,5%.

В галузевому розрізі зарплати вищі за середню зафіксовані в промисловості (8347 грн), в торгівлі (8537 грн), на транспорті (8496 грн), в сфері ІТ (13242 грн), в сфері фінансової діяльності (14404 грн), в науковій діяльності (10524 грн). Зарплати в бюджетній сфері дещо нижчі, але вони також суттєво перевищують мінімальний показник.

В регіональному розрізі зарплати вищі за середню отримували працівники підприємств та організацій Донецької та Київської областей. Наближаються до середнього по країні показника підприємства Дніпропетровської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської областей. В Києві середня зарплата сягнула 12124 грн.

Одночасно, згідно з даними Держстату, зменшується показник заборгованості по зарплатах. Причому найбільшу частку боргів становлять застарілі заборгованості, сформовані, передусім, на економічно неактивних підприємствах східних областей, зупинених, в тому числі, через бойові дії.

Довідково

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман поставив завдання довести показник середньої зарплати в Україні за підсумками 2018 року до 10 тис. грн. Глава Уряду наголошував, що таке підвищення забезпечать економічний ріст та політика Уряду щодо розвитку промислового потенціалу та залучення інвестицій і технологій в економіку держави.

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool