Рятувальники закликають громадян дотримуватися правил поведінки під час відпочинку

Травень 07, 2017 | Новини регіонів | Переглядів: 1103 | Коментарі: 0

Рятувальники вкотре застерігають: нехтування правилами безпеки під час перебування на водоймах може стати причиною трагічних наслідків.

Купальний сезон ще навіть не розпочався, а рятувальники вже фіксують випадки загибелі людей на водоймах. Особливої актуальності ця проблема набуває у період травневих свят, коли громадяни вирушаючи на риболовлю або на відпочинок до ставків та річок нехтують елементарними правилами безпеки і в результаті збільшують сумну статистику загиблих.

З початку року на водоймах країни вже загинуло 160 людей, з яких 8 дітей. При цьому врятовано 211 людей, у тому числі 42 дитини.

Якщо ви відпочиваєте на природі, варто пам'ятати також, що порушення правил пожежної безпеки несе загрозу навколишньому середовищу і становить небезпеку для життя людей.

Щоб уникнути лісових пожеж, дотримуйтесь наступних правил:

- не розводьте багаття у лісі, окрім призначених для вогнищ місць;

- не засмічуйте місце відпочинку;

- обгороджуйте та розчищайте місце розпалення багаття;

- не розводьте відкритий вогонь поруч із сухою рослинністю та господарчими будівлями;

- не розкидайте недопалки та сірники на суху лісову підстилку;

- стежте, щоб діти не бавилися з вогнем;

- не створюйте смітники в лісі та на прилеглих землях, тим більше, не підпалюйте їх;

- приберіть місце погашеного вогнища, переконайтесь, що горіння відсутнє.

Шановні громадяни!

З метою запобігання виникнення нещасних випадків в період святкових вихідних, фахівці Служби порятунку закликають вас дотримуватися правил безпеки під час перебування на місцевих водоймах та у лісах, та привчати до цього дітей. У разі виникнення пожежі чи іншої надзвичайної ситуації негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!

Підрозділи ДСНС України на період травневих свят перебувають на посиленому цілодобовому режимі несення служби, але пам’ятайте, що безпека Вашого відпочинку – у Ваших руках.


МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool