Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 31 травня

Травень 31, 2020 | Новини регіонів | Переглядів: 774 | Коментарі: 0

В Україні за минулу добу зафіксовано 468 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 12 у дітей та 67 у медичних працівників.

Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 93 особи. Одужали за добу 227 осіб, померли 12 осіб. 

▪️ За останню добу проведено 9531 тестування, з них 8351 методом ПЛР та 1180 методом імуноферментного аналізу (ІФА).

▪️ За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Чернівецькій області (43), Харківській області (41) та в місті Києві (81).

▪️ З 1 червня МОЗ дозволено відкриття спортзалів, фітнес-центрів, басейнів. Також з 1 червня починає працювати міжобласне сполучення, але лише у тих областях, де це дозволяє епідемічна ситуація.

▪️ Добір заяв на конкурс на посаду голови в Національну службу здоров’я України завершено. Всього подано 28 заяв. Встановленим державою критеріям відповідають 17 осіб. Співбесіда буде проводитись з усіма 17 особами персонально 2 червня, із відеофіксацією.

▪️ Міжобласне транспортне сполучення в період карантину регулюється постановою МОЗ. Сполучення з областями, які не відповідають критеріям міністерства та не переходять на наступний етап пом’якшення карантину, відбувається з обмеженнями: заповнюваність не більше 50% відсотків місць, обов’язкове використання ЗІЗ та ін. В разі погіршення епідеміологічної ситуації місцева влада може прийняти рішення про припинення такого транспортного сполучення.

▪️ З 25 травня дозволено роботу дитячих садків. Контроль за дотриманням норм МОЗ при роботі таких закладів здійснює місцева влада та Держпродспоживслужба. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool