Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 23 травня

Травень 23, 2020 | Новини регіонів | Переглядів: 1000 | Коментарі: 0

В Україні за минулу добу зафіксовано 432 нові випадки захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 60 у дітей та 93 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 107 осіб. Одужали за добу 344 особи, а померли 17 осіб.

▪️ За останню добу проведено 10248 тестування методом ПЛР. Це рекорд за весь час пандемії.

▪️ Найбільшу кількість підтверджених випадків за останню добу зареєстровано у Чернівецькій (59), Львівській (45) та Рівненській (45) областях, а також у місті Києві (47).

▪️ З 25 травня в Україні буде дозволено роботу дитсадків у областях, які відповідають критеріям переходу до другого етапу пом’якшення карантину. МОЗ визначило правила роботи дитячих закладів освіти, ознайомитися з правилами можна на сайті міністерства.

▪️ МОЗ встановило чіткі правила розподілу медичних виробів, які закуповуються централізовано. Передусім вони виділяються лікарнями, які працюють з хворими на COVID-19, в екстрену медичну допомогу, а також в області, які найбільше потерпають від коронавірусу.

▪️ Медичне обладнання та ЗІЗ, закуплені НАК “Нафтогаз” у Китаї на суму 500 млн грн, поставлені у 14 регіонів, які найбільше постраждали від коронавірусу і потребують допомоги. Серед закупок: понад 388 тис. захисних костюмів, 12 мобільних рентген-апаратів, 200 моніторів пацієнтів, 50 ультразвукових мобільних апаратів.

▪️ ТРЦ було дозволено працювати ще 11 травня, але без розважальних зон та закладів харчування. Втім, рішення щодо відновлення їх роботи приймає місцева влада, у залежності від епідемічної ситуації в регіоні.

▪️ Масові заходи, в тому числі робота боулінг-клубів, будуть дозволені не раніше, ніж 22 червня, якщо не буде ризиків для здоров’я і життя громадян. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool