Результати брифінгу Міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 15 травня

Травень 15, 2020 | Новини регіонів | Переглядів: 763 | Коментарі: 0

 В Україні за минулу добу зафіксовано 483 нові випадки захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 48 у дітей та 142 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 168 осіб. Одужали за добу 330 осіб, померли 20 осіб.

▪️ За останню добу проведено найбільшу кількість тестувань методом ПЛР за весь час - 8996 досліджень.

▪️ За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Чернівецькій області (84), місті Києві (56) та Волинській області (47).

▪️ МОЗ наголосило, що наразі впровадження другого етапу медичної реформи має на меті створення справедливих тарифів, які повинні враховувати багато чинників (обладнання, спеціалізація, інфраструктура тощо), а також повністю покривати вартість медичних послуг і відповідати Закону про медичні гарантії.

▪️ Очільник МОЗ підкреслив, що міністерством розроблені пропозиції щодо збільшення заробітної плати медичних працівників на 50% з липня 2020 року як особливого елементу медреформи. Окремо він зазначив, що впродовж усіх років незалежності середня заробітна плата медика в Україні складає 6-7 тисяч грн, і це одна з найменших зарплат серед усіх професій у країні. Також він додав, що доплати за пацієнтів не мають бути скасованими, адже це важливий фактор підвищення рівня праці і справедливої конкуренції.

▪️ Міністр пояснив механізм співпраці з “Укргентех”, а саме ситуацію з допуском на ринок ПЛР-тестів: проблеми виникли через налаштування, але наразі цю проблему розв’язано і системи ПЛР-тестувань працюють, хоча Держлікслужбою проводиться позапланова перевірка із залученням незалежної лабораторії. Також Степанов наголосив, що передбачена кримінальна відповідальність виробника.

▪️ Щодо пасажирських перевезень – МОЗ розробило 4-етапний план пом'якшення карантину, з певними критеріями для кожного етапу, і вже залежно від цих критеріїв передбачено пом'якшення. Якщо в області наявні відповідні критерії, то запуск пасажирських перевезень, зокрема й обласних, можливий. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool