Результати брифінгу Міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 10 травня

Травень 10, 2020 | Новини регіонів | Переглядів: 762 | Коментарі: 0

В Україні за минулу добу зафіксовано 522 нові випадки захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 30 у дітей та 110 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 134 особи. Одужала за добу 151 особа, померли 15 осіб.

▪️ За останню добу проведено 7301 тестування методом ПЛР.

▪️ За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Чернівецькій (89), Львівській (54) та Рівненській областях (49).

▪️ Загалом заповненість лікарняних ліжок в Україні наразі не перевищує 15%.

▪️ Незважаючи на послаблення карантину з 11 травня, очільник МОЗ закликав дотримуватися протиепідемічних заходів: носити маски, користуватися антисептиками та дослухатися до порад міністерства.

▪️ Рішення про фінансування Інституту молекулярної біології та генетики НАН України прийнято на засіданні РНБО та введено в дію 13 березня 2020 року. Відповідно до цього рішення було здійснено фінансування інституту для виготовлення ПЛР-тестів. Згідно з рішенням Кабміну, основним виконавцем визначено Мінфін. МОЗ постійно співпрацює з інститутом та надає допомогу щодо експертиз тест-систем.

▪️ Наразі українські лабораторії користуються тест-системами для ПЛР-досліджень не лише іноземного, а й вітчизняного виробництва. Також МОЗ веде переговори з українськими виробниками засобів індивідуального захисту для налагодження виготовлення в Україні захисних костюмів, респіраторів максимальної кількості.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool