ПриватБанк підключився до провадження SmartID, цифрових прав водія та студентських квитків

Жовтень 07, 2019 | Новини регіонів | Переглядів: 1310 | Коментарі: 0

4 жовтня ПриватБанк та міністерство цифрової трансформації України підписали меморандум про співпрацю, який дозволяє об'єднати зусилля цифрового відомства і найбільш інноваційного банку для розвитку і підтримки доступних, прозорих, безпечних і найменш витратних електронних публічних послуг.

«В Україні фінтех розвинений на рівні навіть вищому від багатьох європейських країн. Яскравим прикладом є ПриватБанк з його досвідом розробки власних нестандартних цифрових рішень. Сьогодні ми підписуємо цей документ для старту співпраці з низки важливих проєктів в рамках концепції цифровізації”, - заявив віце прем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Як зазначив голова правління ПриватБанку Петро Крумханзл, сьогодні ПриватБанк запускає розробку і реалізацію декількох ключових пілотних проектів в рамках концепції "держави в смартфоні", при цьому участь банку в проекті буде здійснюватися на не комерційній основі.

"Оформити посвідчення водія або студентський квиток має бути так само зручно і інноваційно, як бути клієнтом ПриватБанку, - зазначив Петро Крумханзл. - Ми готові надати підтримку своїми технологіями і кваліфікованими фахівцями для максимально швидкого запуску публічних цифрових послуг і сервісів».

В рамках співробітництва у сфері діджиталізації країни передбачений повноцінний запуск технології SmartID до кінця 2019-го року. Це дозволить прискорити та розширити зону дії цифрових послуг для громадян країни. Процедура отримання кваліфікованого електронного підпису (КЕП) за технологією SmartID займе менше хвилини, її можно буде провести з будь-якого пристрою підключеного до мережі Інтернет. Не клієнти ПриватБанку також зможуть скористатись цією послугою завдяки ідентифікації за паспортом та ІНН.

Не менш пріоритетне питання - запуск в Україні цифрового водійського посвідчення та цифрового студентського білету у співробітництві з МВС та МОН. За словами члена правління ПриватБанку з питань IT Андрія Гриценюка, електронний студентський квиток в смартфоні - більш, ніж цифрова версія "традиційного" студентського пластикового квитку, це, по суті, окремий додаток для студента. Функціонал електронного студентського наповнюється, виходячи з потреб закладу освіти і студентів. Зараз це експеримент, але з часом можливий повний перехід на генерацію студентського лише в смартфоні та мінімізувати чи повністю відмовитись від друку пластикового студентського.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool