Президент України Володимир Зеленський видав указ для ліквідаторів

Грудень 14, 2021 | Новини регіонів | Переглядів: 2885 | Коментарі: 0

Про додаткові заходи з відзначення та вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

З метою гідного вшанування героїзму, мужності, самовідданості та високого професіоналізму учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, посилення їх соціального захисту, відповідно до пункту 25 частини першої статті 106 Конституції України постановляю:

1. Установити відзнаку Президента України "За участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС" для відзначення громадян, які безпосередньо брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

2. Кабінету Міністрів України:

1) утворити у тижневий строк комісію з проведення всеукраїнського конкурсу на кращий малюнок відзнаки Президента України "За участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС", залучивши до її складу, зокрема, представників громадських об'єднань, членів Комісії державних нагород та геральдики, та затвердити умови проведення зазначеного конкурсу;

2) забезпечити проведення всеукраїнського конкурсу на кращий малюнок відзнаки Президента України "За участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС" та за його результатами підготувати і внести до 14 січня 2022 року в установленому порядку на затвердження Президентові України проект Положення про відзнаку Президента України "За участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС", а також проекти малюнка відзнаки Президента України "За участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС" та документа, що посвідчує нагородження нею;

3) забезпечити в установленому порядку разом із Державним управлінням справами, за участю Національного банку України виготовлення відзнаки Президента України "За участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС" та атрибутів до неї;4) ужити заходів щодо забезпечення відповідно до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" житлом учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС категорії 1 та категорії 2, передбачивши фінансування таких заходів відповідно до обґрунтованих потреб.

3. Внести зміни до таких Указів Президента України:

1) в абзаці другому статті 2 Указу Президента України від 10 травня 2006 року № 358 "Про довічні державні стипендії для військовослужбовців, осіб рядового і молодшого начальницького складу органів внутрішніх справ України, які брали безпосередню участь у гасінні пожежі на Чорнобильській АЕС та її охороні 26 квітня 1986 року" слова "у розмірі трьох прожиткових мінімумів" замінити словами "у розмірі п'яти прожиткових мінімумів";

2) в абзаці другому статті 2 Указу Президента України від 12 квітня 2017 року № 108 "Про довічні державні стипендії для працівників, осіб рядового та начальницького складу пожежної охорони органів внутрішніх справ України, які брали безпосередню участь у гасінні пожежі на Чорнобильській АЕС 26 квітня 1986 року" слова "в розмірі трьох прожиткових мінімумів" замінити словами "в розмірі п'яти прожиткових мінімумів".

4. Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Президент України В.ЗЕЛЕНСЬКИЙ 14 грудня 2021 року


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool