Понад 7 тисяч коментарів-пропозицій за 11 днів: завершилася перша сесія обговорення навчальних програм базової школи (СТАТИСТИКА)

Лютий 27, 2017 | Новини регіонів | Переглядів: 1013 | Коментарі: 0

У першій сесії обговорення навчальних програм базової школи на порталі EdEra взяло участь 909 авторизованих користувачів, які залишили 7006 коментарів-пропозицій. За статистикою, найбільше обговорюють «Історію», «Зарубіжну літературу» та «Математику». Найменше – іноземні мови.

«Пропозиції дуже різні – від глобальних змін до уточнення термінів у назвах тем. Загалом обговорення було більш ніж продуктивним, у більшості випадків модераторам вдалося зберігати дискусію у конструктивному руслі і отримати величезну кількість змістовних дописів», – зазначив координатор проекту оновлення програм Сергій Горбачов.

До 7 березня робочі групи за участі модераторів розглядатимуть пропозиції, надані коментаторами, а також працюватимуть над впровадженням компетентнісного підходу. Такі ключові компетентності, як вміння вчитися, ініціативність і підприємливість, екологічна грамотність і здорове життя, соціальна та громадянська компетентності можуть формуватися у межах усіх навчальних предметів.

Планується виокремлення в навчальних програмах таких інтегрованих наскрізних тем, як «Екологічна безпека та сталий розвиток», «Громадянська відповідальність», «Здоров'я і безпека», «Підприємливість та фінансова грамотність».

У результаті вчителі отримають до підручника також набір навчальних матеріалів, які можна буде використовувати не лише для вивчення тем з основних предметів, а й щоб побіжно вивчати наскрізні теми. Наприклад, «підприємливість і фінансова грамотність» може даватися дитині в межах математики – задачі на вивчення відсотків можуть вчити дітей формувати власний бюджет чи вираховувати відсотки по кредиту тощо.

До 15 березня робочі групи формуватимуть новий проект програм з урахуванням пропозицій он-лайн обговорення та з наскрізними темами. Також буде створено таблицю, в якій детально пояснюватиметься, які пропозиції були прийняті, які ні й чому.

Ознайомитись та запропонувати зміни до нового варіанту програм 5-9 класів можна буде під час другої сесії он-лайн обговорення на порталі EdEra, що триватиме з 15 до 22 березня 2017 року.

Нагадуємо, що модератори виокремили п’ять основних тенденцій того, що пропонують і з чим сперечаються дописувачі в межах он-лайн обговорення програм базової школи.

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool