Питання суверенітету, територіальної цілісності, обороноздатності України мають об'єднувати всі політичні сили - Глава держави

Жовтень 09, 2017 | Новини регіонів | Переглядів: 901 | Коментарі: 0

Президент Петро Порошенко наголошує, що питання суверенітету, територіальної цілісності, обороноздатності України мають об'єднувати всі політичні сили, прибирати на задній план вузькопартійні інтереси.

«В голові просто не вкладається те, що ми бачили вчора і сьогодні у Верховній Раді. Колишні партнери по демократичній коаліції, люди, які називають себе патріотами і навіть українськими націоналістами, зривали голосування… І за що? За те, щоб законом визнати Росію агресором, а її війська – окупантами», - підкреслив Петро Порошенко у зверненні.

Глава держави зауважив, що днями пережив дуже сильну емоцію, якої просто не можна забути. «Я спілкувався з нашими воїнами. І от один з них дає мені трубку, каже: «Пане Президенте, тут моя мама, вона дзвонить з окупованої території, хоче з вами поговорити». «Дорогие наши, родные, - чую схвильований, тремтячий голос. - Вы же нас не оставите, правда? Мы просим, возвращайтесь скорее и верните нас в Украину», - розповів він.

Президент зазначив, що у відповідь щиро подякував жінці за сина і запевнив її, що Україна поверне Донбас. «Але чи вселяють таку ж впевненість у людей ті наші політикани, які, прикриваючись ура-патріотичними словесами, насправді нав'язують країні курс на відмову від окупованих територій? Курс на зречення від мільйонів власних співвітчизників», - зауважив він.

Петро Порошенко наголосив, що такі дії «провокують напругу у стосунках з нашими ключовими союзниками та створюють загрозу, що ми з вами залишимося з агресором сам на сам, без підтримки світової спільноти».

«Як на заклик «хто не скаче», так підстрибують вище всіх. А як до голосування за очевидний український інтерес – неначе щось пороблено. А у декого взагалі з-під вишиванок визирають косоворотки, на головах – стирчать кокошники», - додав Глава держави.

За словами Президента, врешті-решт, відповідальних депутатів виявилося більше і вони забезпечили два надзвичайно важливих голосування, які захищають національні інтереси України і життя громадян.
Петро Порошенко також зауважив, що розмовляв із спецпредставником в Мінській групі Іриною Геращенко щойно після її повернення із столиці Білорусі. «Росіяни не приховували своїх сподівань на провал голосувань у Верховній Раді. Особливо великі надії вони покладали на відхилення проекту Закону про продовження дії особливостей місцевого самоврядування. Чому? Бо це розв'язало б їм руки на лінії зіткнення і допомогло би скинути тягар санкцій», - зазначив він.
Президент подякував народним обранцям за продемонстровану відповідальність та підтримку відповідних законодавчих рішень.

Офіційне Інтернет-представництво Президента України


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool