Пасажирському вокзалу Одеса-Головна - 60 років!

Липень 12, 2012 | Новини регіонів | Переглядів: 1658 | Коментарі: 0

12 липня 2012 року залізничники, одесити та гості міста відзначили 60-річний ювілей однієї з найкращих споруд міста, пам'ятника архітектури місцевого значення — пасажирського вокзалу Одеса-Головна. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомили у прес-службі ОЗД

Протягом цих років вокзальний комплекс постійно оновлюється, вдосконалює та розширює перелік послуг для пасажирів.

Можливо, саме тому із року в рік зростає кількість пасажирів, що користуються послугами одного з найкрасивіших залізничних вокзалів України. Лише за перше півріччя поточного року понад 1,7 млн пасажирів скористалися послугами вокзалу Одеса-Головна. Зручне розташування, просторість, величність композиції залишають по собі приємні та теплі спогади у гостей міста.
Історія Одеського вокзалу бере свій початок у 1863 році, коли за підтримки імператора Олександра ІІ було вирішено збудувати вокзальний комплекс. Уже тоді Одеса стрімко розвивалася як культурний та торговельний центр завдяки виходу до Чорного моря. Проект залізничного вокзалу виконав петербурзький зодчий Віктор Шретер. Зведення будівлі проводилося під керуванням відомого архітектора Олександра Бернардацці. Однак, на жаль, фашистські загарбники під час Великої Вітчизняної війни зруйнували вокзал.
Згодом у 1950 році було прийнято рішення про будівництво на місці зруйнованої будівлі нового вокзалу за проектом архітектора Леоніда Чуприна. Це було всенародне будівництво, у якому взяли активну участь мешканці міста. Спеціалісти Московського метрополітену, майстри-будівельники із Закавказзя, Уралу, Карелії та просто добровольці узяли участь у будівництві.
Композиція сучасного вокзалу успадкувала схему старої будови. 12 липня 1952 року пасажирський вокзал Одеса-Головна було введено в експлуатацію.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool