Одеській транспортний вузол грає важливу роль для сполучення Європа - Азія, Схід - Європа

Червень 02, 2017 | Новини регіонів | Переглядів: 1526 | Коментарі: 0

1 червня 2017 року в рамках XVI Міжнародного транспортного тижня в Одесі відбувся Круглий стіл «Розвиток мультимодальних перевезень у сполученні Європа – Азія/Схід – Європа». Участь у цьому заході взяв директор регіональної філії «Одеська залізниця» ПАТ УЗ В’ячеслав Єрьомін.

Під час зустрічі учасники заходу обговорили основні питання з удосконалення процесу організації мультимодальних перевезень у сполученні між країнами регіонів Балтійського, Чорного та Каспійського морів. Велику увагу делегації приділили розвитку транспортних коридорів та внутрішнього залізничного сполучення країн-учасниць таких проектів як Новий Шовковий шлях, контейнерні поїзди «Вікінг» та«ZUBR» тощо. Також було презентовано міжнародним партнерам перспективи України як ключового гравця на ринку комбінованих перевезень в сполученні Європа – Кавказ – Азія.

В своєму виступі представник Групи підтримки транспорту України Даніель Жак підкреслив велике значення України в розвитку транспортних коридорів та запевнив, що європейські компанії зацікавлені в інвестуванні в інфраструктурні проекти на території нашої держави. Крім того, на його думку, саме транспортний вузол Одеса грає важливу роль в маршруті Балтика – Україна – країни Азії. До речі, порти Великої Одеси, зокрема поромна переправа в порту Чорноморськ, з урахуванням пропускної спроможності українських залізниць майже всіма учасниками заходу розглядалися як основна ланка в транспортно-логістичному ланцюзі та конкурентоспроможніми в басейні Чорного моря для реалізації діючих і перспективних проектів.
Окремо, заступник Міністра інфраструктури України з питання європейської інтеграції Віктор Довгань підтримав міжнародних колег і заявив, що Україна здатна стати транспортним хабом між Європейським Союзом та Китаєм, який наразі активно працює у налагодженні товаропотоків до Європи і зворотно. Тому, вважає міністр, даний напрямок потрібно орієнтувати в бік контейнеризації.
«Розуміємо, наскільки кардинально змінилася система експорту, імпорту, транзиту в Україні. Віднедавна нашим головним торгівельним партнером став ЄС завдяки підписанню Угоди про зону вільної торгівлі. А відтак змінюється структура транзиту, виникають певні складнощі. Тому сьогодні ми бажаємо почути від Одеського регіону пропозиції, побачити ініціативи, реальні та важливі інфраструктурі проекти», – додав він, анонсуючи п’ятничну зустріч в Одеській ОГА з приводу обговорення Національної транспортної стратегії до 2030 року на регіональному рівні.

Під час круглого столу Віктор Довгань вказав на великий потенціал залізниць України і зазначив, що наразі головною проблематикою магістралі є електрифікація, проте висловив сподівання щодо подальшого розвитку транспортної мережі в даному напрямку.
«Дуже добре, що в минулому році ми підписали кредит на 300 млн. євро з європейськими банками по електрифікації дільниці Долинська – Миколаїв. Для південного регіону це дуже важливий стратегічний проект», – нагадав представник міністерства, додавши, що сподівається на ратифікацію зазначеного проекту в парламенті вже у поточному місяці. «Ми ефективно працюємо з міжнародними угодами», – резюмував він.

По завершенню учасники круглого столу підписали спільне комюніке, в якому рекомендували проведення аналізу чинних нормативно-правових баз, які регулюють умови виконання перевезень між країнами регіонів Балтійського, Чорного та Каспійського морів і, у разі необхідності, підготовки пропозицій щодо внесення відповідних змін до діючих документів, а також формування надійно функціонуючої системи мультимодальних перевезень між цими ж країнами задля забезпечення задоволення попиту на транспортування товарів, мінімізації фінансових та часових затрат перевізного процесу з використанням новітніх технологій.

Прес-центр регіональної філії «Одеська залізниця» ПАТ УЗ
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool