Одеські залізничники проводять профілактично-роз’яснювальні роботи щодо невиробничого травматизму

Жовтень 22, 2018 | Новини регіонів | Переглядів: 763 | Коментарі: 0

Починаючи з 1 жовтня в освітніх закладах, розташованих неподалік від залізничних колій розпочався повторний місячник профілактично-роз’яснювальної роботи щодо невиробничого травматизму, під час якого працівники регіональної філії «Одеська залізниця» проводять профілактичні бесіди, показують тематичні фільми та відеоролики, а також нагадують правила безпеки громадян на залізничному транспорті України.

Повторне проведення місячника зумовлено збільшенням кількості випадків невиробничого травматизму на об’єктах Укрзалізниці.

Так з початку року на залізничних станціях та перегонах Одеської магістралі отримали травми 73 особи, з яких 45 осіб загинуло (20 з них здійснили суїцид). Серед постраждалих - 5 дітей, двоє з яких внаслідок отриманих травм загинуло (це вдвічі більше, ніж у 2017 році).

Тому задля запобігання невиробничого травматизму та привернення уваги громадян до питання безпеки було вирішено продовжити роботу серед учнів шкіл, ліцеїв та коледжів, студентів вищих навчальних закладів, вихованців дошкільних навчальних закладів, що розташовані, у першу чергу, в районах, прилеглих до залізничних колій, адже випадки травмування частіше за все трапляються саме через порушення "Правил безпеки громадян на залізничному транспорті України ", а саме:

- перехід залізничних колій у невстановлених місцях – 29,4%;

- ходіння по колії – 38,3%;

- знаходження в негабаритних місцях – 19,1%;

- перехід залізничних колій під вагонами – 2,9%.

- наближення до залізничних колій ближче 5 метрів – 4,4%;

- ураження електрострумом – 5,9%.

Так з 1 по 19 жовтня, у 452 учбових закладах проведено 600 лекцій, котрі відвідало майже 24 тисячі слухачів, продемонстровано 488 відеофільмів, видано понад 5 тисяч листівок та пам’яток та проведено 34 виступи на радіо.

Окрім цього керівники виробничих підрозділів філії здійснюють перевірку якості освітлення пасажирських платформ, пішохідних і службових переходів, справності загороджувальних пристроїв, звукової та світлової сигналізації, тощо. Залізничники постійно звертають увагу при відправленні, проходженні поїздів, локомотивів, самохідного рухомого складу на предмет наявності дітей, громадян на автозчепленнях та інших невстановлених місцях, про всі випадки порушень негайно повідомляють черговому по станції та машиністу. Також на станціях і вокзалах, в пасажирських поїздах, електро та дизель-поїздах постійно проводиться оповіщення пасажирів по гучномовному зв'язку щодо виконання вимог «Правил безпеки громадян на залізничному транспорті України». Працівники відомчої воєнізованої охорони проводять рейди по недопущенню знаходження сторонніх осіб на залізничних коліях, службових переходах і територіях станцій філії. Так, з початку 2018 року працівниками відомчої воєнізованої охорони затримано 559 осіб.

Протягом місячника, який триватиме до 31 жовтня, фахівці регіональної філії «Одеська залізниця» відвідають майже 700 навчальних та дошкільних закладів, в яких проведуть профілактичні бесіди та нагадають правила безпеки задля попередження нещасних випадків невиробничого травматизму на залізничному транспорті. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool