Одеські залізничники підбили підсумки виконання колдоговору за 2017 рік

Березень 27, 2018 | Новини регіонів | Переглядів: 797 | Коментарі: 0

В управлінні регіональної філії «Одеська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» відбулося засідання делегатів профспілкових організацій та керівництва Одеської магістралі, під час якого були підбиті підсумки виконання колективного договору філії за 2017 рік. До участі в заході долучилися майже 90 делегатів з регіональних профспілок.

Після заслуховування і обговорення звітів заступника директора регіональної філії з фінансово-економічних питань Олега Підлубного і голови Дорожнього комітету профспілки Анатолія Прокопенка про підсумки виконання колдоговору за 2017 рік, було відзначено, що минулий рік для залізничників був непростим щодо забезпечення виконання планових завдань, вирішення виробничих і соціальних задач, розвитку і структурного реформування підрозділів. Проте магістралі вдалося досягти позитивних результатів у роботі за окремими показниками.

Так, об’єм приведеної продукції за 2017 рік становив 79,4 млрд. прив. т-км, що більше рівня попереднього року на 4,7%. Вантажообіг виконаний у розмірі 61,6 мрдр. т-км, що на 5,5% збільшено до рівня 2016 року. Пасажиропотік становив 6 млрд. пасажиро-км, що вище на 5,1% до рівня 2016 року.
Виконання доходів залізниці від всіх видів діяльності становило 18,3 млрд. грн. і зросло у порівнянні з 2016 роком на 20,4%, або 3,1 млрд. грн. Фінансовий результат від звичайної діяльності до оподаткування становив 5,9 млрд. грн., що більше у порівнянні з 2016 роком на 3,9 млрд. грн.

Сьогодні на Одеській магістралі працює 37,5 тис. залізничників. Фонд оплати праці за звичайну діяльність становить 3,6 млрд. грн., що на 3,6% більше до плану.
Практично в повному обсязі виконані обов’язки по колдоговору за 2017 рік. Вартість всіх соціальних пільг і гарантій для працівників і ветеранів залізниці становила 1 млрд. 914 млн. грн., що на 57,8% більше за попередній період.
За підсумками 2017 року, середньомісячна заробітна плата по регіональній філії досягла 8 тис. 092 грн., що вище рівня 2016 року на 37,4%, або 2 тис. 204 грн. За рівнем середньої заробітної плати регіональна філія посідала перші місця серед інших філій ПАТ «Укрзалізниця».
Під час виступу представників профспілкових організацій з регіонів було озвучено низку проблемних питань, включно з тими зауваженнями, що виявили в ході перевірки виконання обов’язків колдоговору за минулий рік. Зокрема профспілки стурбовані питаннями щодо дефіцитності кадрів масових професій, виплат доплат для локомотивних бригад при роботі в літню спеку, забезпечення працівників засобами гігієни і миючими засобами, а також організації харчування при проведенні тривалих робіт у «вікно» та молоком тих робітників, хто працює у шкідливих та тяжких умовах. Розглядалися також питання придбання форменого одягу, прання та хімчистки спецодягу, постачання вугілля і використання паливних брикетів тощо.
На поставлені запитання директор регіональної філії В’ячеслав Єрьомін надав відповіді. Крім того, він зазначив, що знайдені домовленості щодо четвертої хвилі підвищення заробітної плати для залізничників, в тому числі працівників і керівників середньої ланки з 1 березня поточного року. Також очільник магістралі поділився планами стосовно створення двох нових дирекцій у регіональній філії, подальшим проведенням реформування галузі, а також підбив підсумки планування керівництвом підрозділів фінансових витрат на 2018 рік, розповів про поточну ситуацію з соціальними виплатами і страхуванням працівників. Окремо були обговорені питання навчання та працевлаштування як молодих фахівців, так і підвищення кваліфікації і збереження досвідченого контингенту.
По завершенню конференції директор регіональної філії В’ячеслав Єрьомін висловив вдячність трудовому колективу за сумлінну працю, завдяки якій філії вдалося здобути лідируючих позицій за більшістю показників. Крім того, керівник Одеської магістралі разом з головою Дорпрофсожу Анатолієм Прокопенко запевнили, що вживатимуть необхідних заходів щодо виконання обов’язків колективного договору на 2018 рік у повному обсязі з усунення критичних зауважень, що були озвучені під час конференції трудовим колективом.

Прес-центр регіональної філії «Одеська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця»


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool