Нова якість освіти допоможе у переході від сировинної економіки до економіки доданої вартості, - Володимир Гройсман

Лютий 22, 2018 | Новини регіонів | Переглядів: 989 | Коментарі: 0

Зміна якості освіти , передусім вищої, має допомогти державі реалізувати стратегічну мету переходу від існуючого сировинного типу економіки до економіки доданої вартості. 

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час спілкування зі студентами Сумського національного аграрного університету. Глава Уряду перебуває на Сумщині з робочою поїздкою.

«Вища школа має змінюватися і входити в конкурентний світ, - сказав Глава Уряду. - Сильною Україну роблять люди - це найголовніший капітал. І наші знання мають змінювати якість життя».

Але, як підкреслив Прем’єр-міністр, знання мають працювати на Україну. «Ми говоримо про високу продуктивність та додану вартість всередині країни», - сказав Володимир Гройсман.

Він навів приклад агросектору, який сьогодні тримається передусім на експорті сировини. Натомість у державі є передові напрацювання й наукові розробки, впровадження яких у виробництво дозволить суттєво наростити переробку і виготовлення кінцевого продукту.

«Агросектор - це п’ята частина ВВП держави. Але цю частку можна збільшити, якщо технології і продукт будуть народжуватися в Україні», - додав Прем’єр-міністр.

Під час відвідання СНАУ Глава Уряду ознайомився з роботою Центру точної землеробства, який є одним з передових закладів з підготовки інженерів, маркетологів, агрономів. Володимир Гройсман ознайомився з винаходами студентів і відзначив високий рівень розробок, які вже зараз вельми затребувані в Україні та світі.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool