Негайно дайте людям газ і тепло - Президент дав кілька годин на забезпечення теплом мешканців міста Сміла

Листопад 16, 2018 | Новини регіонів | Переглядів: 724 | Коментарі: 0

Президент Петро Порошенко дав доручення негайно забезпечити мешканців Сміли теплом під час оперативної наради в Державній службі з надзвичайних ситуацій щодо ситуації з опаленням в цьому місті. Президент заслухав доповідь Голови ДСНС Миколи Чечоткіна та Віце-прем’єр-міністра Генадія Зубка.

Глава держави підкреслив, що зараз не має значення, хто винен у надзвичайній ситуації, яка склалася місті Сміла, через відсутність опалення, але проблема має бути вирішена негайно. Він наголосив, що представники НАК «Нафтогаз», представники правоохоронних органів, судова влада мають це питання вирішити.

«Але якщо хтось у Смілі, або навіть у Києві, не може прийняти рішення або боїться зірвати пломбу, я приймаю це рішення – негайно дайте людям газ і тепло. Під мою відповідальність. Потім протягом доби оформите всі необхідні папери», - заявив Петро Порошенко.

«Опалення в містах – це пряма відповідальність в Україні міських голів. Підготовка до зими – це відповідальність місцевої влади», - підкреслив Президент.

«Я для того ініціював децентралізацію, щоб передати левову частину коштів – вже сьогодні 52% зведеного бюджету йде на місцеві бюджети. Але і левова частина відповідальності перед громадами», - наголосив Глава держави.

 «Крутити вентиль – це не справа Президента. Я цим не займався і займатися не буду. Але як Глава держави, я в жодному разі не дам порушувати права громадян», - підкреслив Петро Порошенко.


«Якщо депутати чи міський голова на сьогоднішній день не можуть прийняти це рішення… Я маю захистити цих людей», - зауважив Президент та звернувся до правоохоронних органів Сміли щодо злочинної бездіяльності місцевої влади, яка призвели до зриву опалювального сезону і залишали місцевих мешканців без тепла.

«В жодному разі подібна поведінка не може залишитися без реакції правоохоронних органів», - зазначив Президент.

«Ми не можемо допустити, щоб безвідповідальні чиновники знущались над людьми при мінусовій температурі на вулиці», - наголосив Президент.

За його словами, якщо виникнуть проблеми з оформленням необхідних паперів, або якщо цьому буде перешкоджати міська влада, «є Верховна Рада, яка може призначити дострокові вибори міського голови, або міської ради і дати можливість громаді за допомогою держави і Президента захистити себе».

«Даю вам декілька годин. Мені як Президенту доповісти, що все було запущено. Час пішов», - підсумував Петро Порошенко.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool