На станції Одеса-Товарна провели тактико-спеціальні пожежні навчання

Листопад 26, 2018 | Новини регіонів | Переглядів: 785 | Коментарі: 0

Сьогодні особовий склад пожежного поїзду ст.Одеса-Товарна регіональної філії «Одеська залізниця» взяв участь у тактико-спеціальних пожежних навчаннях «Дії органів управління та підрозділів при ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов’язаної з аварією на залізничному транспорті», організованих ГУ ДСНС України в Одеській області.

За тактичним задумом, під час транспортування залізничних цистерн на території станції Одеса-Товарна виникло умовне загорання горючої рідини на площі 250м2, що спричинило загрозу розповсюдження вогню на сусідні цистерни.

На місце події прибули черговий караул пожежного потягу та пожежно-рятувальні підрозділи ДСНС м.Одеса, які працювали за підвищеним рангом виклику «Пожежа №2».

Загалом до гасіння пожежі було залучено керівний склад служби воєнізованої охорони та Одеського загону воєнізованої охорони, черговий караул пожежного поїзду станції Одеса-Товарна, а також 10 одиниць основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки ГУ ДСНС України, а також 42 працівники особового складу пожежно-рятувальних підрозділів.

Завдяки злагодженим та своєчасним діям всіх залучених сил та засобів, умовна пожежа була своєчасно локалізована та ліквідована. Крім цього, під час проведення навчань особлива увага приділялась заходам безпеки, адже залізничні об’єкти мають підвищений рівень небезпеки.

За словами заступника начальника служби воєнізованої охорони – головного інспектора з пожежного нагляду регіональної філії “Одеська залізниця” Олександра Кварталова, подібні навчання мають позитивний ефект, адже дозволяють перевіряти першочергові дії караулу, тактику гасіння пожеж та злагодженість дій зі службами взаємодії при виникненні надзвичайних ситуацій, а також контролювати їх якість та оперативність.

Додамо, що у жовтні подібні спільні навчання були організовані ГУ ДСНС України в Херсонській та Миколаївській областях за участю пожежних поїздів станції Херсон та Миколаїв. До кінця поточного року планується проведення аналогічних навчань ще з 5-ма пожежними поїздами.

Крім цього, з початку 2018 року було здійснено 43 виїзди пожежних підрозділів філії на заняття, надзвичайні події, в тому числі і на пожежі.

Прес-центр регіональної філії «Одеська залізниця»  


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool