На Одеській залізниці зафіксовано 444 випадки незаконного втручання

Липень 11, 2018 | Новини регіонів | Переглядів: 768 | Коментарі: 0

За 6 місяців 2018 року на оперативному обліку служби відомчої воєнізованої охорони перебуває 444 випадки незаконного втручання в діяльність філії «Одеська залізниця». 

Внаслідок втручань залізниці нанесено матеріальних збитків майже на 5 млн. грн., що приблизно на 600 тис. перевищує минулорічну суму матеріальних збитків.

Таку інформацію було озвучено на нараді під головування заступника директора регіональної філії «Одеська залізниця» з безпеки Павла Яценко. Під час заходу було підведено підсумки роботи по службі відомчої воєнізованої охорони філії.

У порівнянні із минулим роком працівники воєнізованої охорони провели 2 тис. 334 рейди (+ 1 тис. 114), а також розкрили 89 випадків крадіжок (+15): серед яких 32 випадки крадіжок вантажів та 57 випадків крадіжок комплектуючих деталей, обладнання та майна залізниці на загальну суму 864 тис. грн. Також затримали 119 осіб, у тому числі трьох залізничників під час крадіжок вантажів або матеріальних цінностей структурних підрозділів філії.

Працівниками служби відомчої воєнізованої охорони було перевірено 62 пункти прийому металобрухту, серед яких 2 пункти працювали з порушенням Закону України «Про металобрухт».

За ходіння по коліях було затримано 357 осіб, 206 з яких було притягнуто до адміністративної відповідальності та оштрафовано на суму 7,2 тис. грн.

Особовим складом НО було супроводжено понад 21 тис. поїздів (+2 тис. 244) та майже 174 тис. вагонів (+32 тис. 226). Таким чином відсоток супроводження поїздів склав 84,8%, а вагонів 76,3%.

Керівництвом воєнізованої охорони філії «Одеська залізниця» постійно вживаються заходи щодо забезпечення максимального відсотку супроводження номенклатурних вантажів. Щодобовим аналізом визначається найбільш раціональний метод використання особового складу для охорони вантажів.

Одним з важливих досягнень служби відомчої воєнізованої охорони є початок реалізації Плану заходів запровадження пілотного проекту щодо створення підрозділу швидкого реагування на регіональній філії «Одеська залізниця». Для цього було розроблено проект положення про стрілецьку команду з оперативно-профілактичної роботи (проходить процедуру погодження у відповідних служб); проект структури даної команди та штатного розпису, а також вирішується питання щодо забезпечення створеної команди та сектору з оперативно-профілактичної роботи комп’ютерною технікою, форменим одягом підвищеної якості, автотранспортом, технічними та спеціальними засобами тощо.

За 6 місяців 2018 року на оперативному обліку служби відомчої воєнізованої охорони перебуває 444 випадки незаконного втручання в діяльність філії «Одеська залізниця».

Протягом липня 2018 року заплановано проведення спільних нарад за особистої участі начальника служби воєнізованої охорони Миколи Павлишена з керівництвом ГУНП у відповідних областях.

З метою усунення причин та передумов, що сприяють виникненню незбережених перевезень вантажів вживаються заходи щодо забезпечення максимального відсотку супроводження вагонів з номенклатурними вантажами, відпрацювання оперативними групами підрозділів загонів найбільш криміногенних дільниць та станцій.

Службою було організовано додаткове відпрацювання порядку взаємодії та передачі інформації працівниками виробничих підрозділів щодо знаходження сторонніх осіб поблизу залізничних колій, виявлення крадіжок та пошкоджень, до підрозділів воєнізованої охорони і національної поліції для подальшого оперативного реагування.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool