На Одеській залізниці визначено найкращих оглядачів вагонів

Червень 25, 2018 | Новини регіонів | Переглядів: 807 | Коментарі: 0

22 червня 2018 року на базі вагонного депо Одеса-Застава-1 регіональної філії «Одеська залізниця» ПАТ «УЗ» відбувся другий тур дорожнього конкурсу професійної майстерності оглядачів-ремонтників вагонів.

У конкурсі взяли участь по три оглядачі з чотирьох вагонних депо: Одеса-Застава-1, Подільськ, Знам’янка та Херсон. До складу комісії, яка оцінювала професійні знання та уміння оглядачів увійшли головний ревізор з безпеки руху поїздів і автотранспорту філії Рудольф Мелкумян, в.о. начальника служби вагонного господарства Сергій Васильєв, завідувач відділом соцільно-економічних відносин Дорпрофсожу Олександр Манахов.

Спочатку команди структурних підрозділів залізниці представили свій зовнішній вигляд – комісія оцінила зовнішній вигляд учасників, стан спецодягу, його функціональність, наявність засобів індивідуального захисту, шаблонів, мірильного та слюсарного інструменту у сумці оглядачів вагонів.

Під час проведення конкурсу професійної майстерності учасники пройшли багато випробувань серед яких: надання відповідей на запитання в тестовій формі з експлуатації гальм та заповнення довідки форми ВУ-45 про забезпечення поїздів гальмами та справності їх дії за вихідними даними, перевірка знань на комп’ютері за системою «Багатопрофільного тестування». Далі групи переходили до практичних завдань з виявлення несправностей на трьох вагонах, які були розташовані на тракційних коліях депо, та комплексу робіт на вантажному вагоні по виявленню несправності та заміні запобіжника замка автозчепу.

Конкурс тривав протягом дня – за цей час команди з різних депо шляхом жеребкування розділилися на три групи, які поетапно проходили завдання. Усе було організовано так, щоб учасники, які вже пройшли певне випробування не мали можливості підказувати своїм колегам. За підсумками проведення конкурсу члени комісії підрахували загальну кількість балів по кожному учаснику конкурсу. Три найкращі учасники та команди, які набрали найбільшу кількість балів, визнані переможцями.

Виходячи з рівня теоретичних знань та практичної підготовки, учасників конкурсна комісія визнала переможцем у індивідуальних змаганнях Віталія Ткача (261 бал, Подільське вагонне депо); друге місце посів Сергій Червенков (257 балів, вагонне депо Одеса-Застава-1) і третє призове місце за Сергієм Земницею (245 балів, вагонне депо Знам’янка).

У командних змаганнях переможцями стала команда вагонного депо Одеса-Застава-1, на базі якого проводився конкурс. Команда-переможець набрала 758 балів і за 1 місце була нагороджена кубком та грамотою.

Усі учасники отримали пам’ятні подарунки, ті, хто продемонстрували високі результати, були нагороджені грамотами, а призери згодом отримають грошові премії від ПАТ «Укрзалізниця».

Проведення конкурсу вже давно стало доброю традицією у вагонному господарстві філії. Слід зазначити, що вперше подібний конкурс на магістралі було проведено у локомотивному господарстві у 1993 році.

«Цей конкурс – не показове явище, його проведення повинно підвищувати якість ремонту вагонів, адже у конкурсі беруть участь тільки досвідчені професіонали, незалежно від віку та стажу, які своєю щоденною роботою та старанням роблять значний внесок у підвищення якості проведення технічного обслуговування рухомого складу», – зазначив головний ревізор з безпеки руху поїздів і автотранспорту регіональної філії «Одеська залізниця» Департаменту безпеки руху ПАТ «УЗ».


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool