На Одеській залізниці відзначають професійне свято

Листопад 02, 2017 | Новини регіонів | Переглядів: 831 | Коментарі: 0

Сьогодні, 2 листопада, у регіональній філії «Одеська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» стартували урочистості, присвячені професійному святу – Дню залізничника.

Зранку на території моторвагонного депо Одеса-Застава-1 залізничники вшанували пам’ять працівників магістралі, які загинули під час бойових дій на сході країни.

За рік, з моменту відкриття Меморіалу залізничникам, які загинули у ході проведення антитерористичної операції, захищаючи територіальну цілісність України, магістраль втратила ще одного працівника. 21-річний Олег Стасій, який працював машиністом насосних установок у Знам’янському будівельно-монтажному управлінні регіональної філії, у 2015 році був мобілізований, а згодом прийняв рішення йти на захист країни. 29 грудня 2016 року він загинув. Відтепер його ім’я увічнено на пам’ятного знаку меморіального комплексу.

«Рік тому, відкриваючи цей Меморіал, ми сподівалися, що бойові дії, які забрали життя десятьох наших працівників, не збільшать кількість кам’яних стел на цьому пам’ятному місці. На превеликий жаль, ми помилилися. Пам'ять про залізничників, які захищають нашу країну, залишиться у історії навічно», – висловив скорботу батькам бійцям-залізничникам, що загинули, директор регіональної філії «Одеська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» В’ячеслав Єрьомін.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих.

Голова Дорожнього комітету профспілки Анатолій Прокопенко зазначив, що відсьогодні електровозу ВЛ80Т №1852 буде присвоєно ім’я Дмитра Кісліченка, помічника машиніста електровозу локомотивного депо Знам’янка, який загинув 9 червня 2016 року.
Далі учні одеської школи №117 прочитали зворушливі вірші, присвячені болю та втратам війни, скорботі рідних за загиблими. Курсанти Одеського інституту внутрішніх справ заспівали патріотичну пісню. Завершилися збори покладанням квітів до пам’ятного меморіалу загиблим воїнам.

Вдень в актовій залі управління регіональної філії «Одеська залізниця» відбулися урочисті збори за участю трудового колективу та керівництва філії, міста та області. Під час заходу найкращі працівники залізничної галузі були відзначені нагородами, грамотами та подяками. Так, з нагоди Дня залізничника нагороди отримали 130 працівників філії. Зокрема нагородами від ПАТ «Укрзалізниця» відзначено 40 працівників, нагородами директора регіональної філії – 70. Крім того, ще 17 залізничників отримали нагороди від керівництва міста та області.

У своєму зверненні до присутніх директор регіональної філії «Одеська залізниця» В’ячеслав Єрьомін подякував за високий професіоналізм та вірність обраній професії кожному залізничнику.

«Сьогодні ми стоїмо на порозі масштабного оновлення рухомого складу, збільшення швидкостей руху поїздів, масштабних проектів, пов’язаних із реформування залізничної галузі і впровадження прогресивних форм організації транспортного процесу. Щиро вітаю вас зі святом, бажаю усього найкращого та розраховую на вашу підтримку та розуміння!», – додав очільник Одеської магістралі.

Свої теплі привітання із професійним святом залізничникам цього дня висловили також заступник голови Одеської облдержадміністрації Світлана Шаталова, заступник директора Департаменту транспорту, зв’язку та організації дорожнього руху Одеської міськради Вадим Корсаков, керівник Південного міжрегіонального сектору Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО Микола Сторожук та голова постійної комісії з питань транспорту, зв’язку та морегосподарського комплексу Одеської облради Сергій Петровський. Урочистості завершилися святковим концертом.

Також урочисті заходи відбулися у дирекціях залізничних перевезень регіональної філії, а в суботу, 4 листопада, на території залізничного вокзалу Одеса-Головна відбудеться святковий концерт за участю студентів Одеського коледжу транспортних технологій та оркестру військової частини №3012 Національної гвардії України.

Прес-центр регіональної філії «Одеська залізниця» ПАТ УЗ

Сьогодні, 2 листопада, у регіональній філії «Одеська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» стартували урочистості, присвячені професійному святу – Дню залізничника.

Сьогодні, 2 листопада, у регіональній філії «Одеська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» стартували урочистості, присвячені професійному святу – Дню залізничника.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool