На Одеській залізниці проведуть масштабну реконструкцію двох вокзальних комплексів та семи платформ

Квітень 05, 2017 | Новини регіонів | Переглядів: 881 | Коментарі: 0

До кінця третього кварталу 2017 року працівники служби будівельно-монтажних робіт та цивільних споруд регіональної філії «Одеська залізниця» завершать реконструкцію вокзальних комплексів станцій Бугаз та Одеса-Східна. Окрім того будуть проведені ремонтні роботи на пасажирських платформах станцій Вапнярка, Ксенієве, Барабой, Сахарна, Кароліна-Бугаз, Морська та Дружба.

На вокзалі станції Бугаз відповідно до проекту встановлять необхідні інженерні комунікації. На станції відкриють туалет із влаштуванням приміщення для інвалідів. Буде реконструйовано водопровідну мережу вокзалу та влаштовано навіс для пасажирів біля квиткових кас.
Фасад будівлі вокзального комплексу на станції Одеса-Східна утеплять пінополістирольними плитами, поштукатурять і пофарбують. Дерев’яні віконні блоки замінять металопластиковими. Також проведуть заміну зовнішніх дверних блоків на металеві. Покрівлю вокзалу будівельники відремонтують і облаштують руберойдом.

На вокзалі станції Вапнярка замінять покрівлю загальною площею майже 2 тис. м2. Також будівельники демонтують ділянку покрівлі з полікарбонату площею 300 м2 та замінять її на металочерепицю.
Будівлю вокзалу станції Ксенієве відремонтують капітальним ремонтом, в ході якого буде утеплено, поштукатурено та пофарбовано фасад, замінено на нові вікна та двері. Також будуть виконані внутрішні оздоблювальні, електромонтажні та сантехнічні роботи. Пасажирську платформу цієї станції будівельники приведуть до габариту, облаштують тактильною плиткою тощо. На платформі обладнають лавки, пандуси і два металеві павільйони із покриттям із металочерепиці.

На платформі станції Сахарна встановлять чотири павільйони із навісами, лавками та урнами. Проектом також передбачено електричне освітлення платформи.
Пасажирську платформу на станції Кароліна-Бугаз облаштують тротуарною плиткою, улаштують та огородять пандуси, замінять світильники, лави, урни. Крім того встановлять освітлювальні опори і пофарбують їх стійки. По завершенні ремонтних робіт будівельники проведуть благоустрій території.

На зупиночних пунктах «Морська» та «Дружба» будівельники повністю відновлять пасажирські платформи, зокрема демонтують застарілі споруди платформи, відновлять фундаментні блоки, влаштують монолітний залізобетонний пояс, змонтують плити покриття платформ, облаштують тротуарною плиткою. Також замінять покриття покрівлі павільйонів, влаштують та огородять пандуси, встановлять і пофарбують металеву огорожу, замінять освітлювальні опори. Завершать роботи встановленням і фарбуванням лав, урн і проведенням благоустрою прилеглої території.

Запланований обсяг робіт дозволить пасажирам почуватися комфортніше, перебуваючи на платформах та вокзальних комплексах регіональної філії «Одеська залізниця».
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool