На Одеській залізниці машиністи попередили 75 випадків наїзду на громадян

Квітень 25, 2017 | Новини регіонів | Переглядів: 985 | Коментарі: 0

З початку 2017 року у межах регіональної філії «Одеська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» машиністи попередили 75 випадків наїзду залізничного транспорту на сторонніх громадян, що переходили колію у невстановлених місцях.

Потерпілі дістають травм внаслідок порушення ними «Правил безпеки громадян на залізничному транспорті України», зокрема переходять залізничні колії у невстановлених місцях і наближаються до колії ближче, ніж 2 метри. Так, з початку року внаслідок власної необережності, 22 громадянина було травмовано залізничним транспортом, з них 16 випадків із смертельним наслідком. 11 випадків травмування зафіксовано на станціях і ще 11випадків на перегонах. Троє дітей травмовано, 1 смертельно.

Для запобігання таких прикрих випадків одеські залізничники продовжують проводити активну профілактично-роз’яснювальну роботу, зокрема служба охорони праці регіональної філії «Одеська залізниця» кардинально посилила роботу з профілактики дитячого невиробничого травматизму на залізничному транспорті серед учнів шкіл, ліцеїв і коледжів, у тому числі дошкільних навчальних закладів, які в першу чергу знаходяться у безпосередній близькості до залізничних колій. Залізничники прочитали 690 лекцій, 273 рази показали учбові фільми, охопивши аудиторію майже 24 тис. осіб у 645 учбових закладах. Видали 6400 інформаційних листків та пам’яток.
Крім того у регіональній філії «Одеська залізниця» виготовили 7 тис. 200 пам’яток-закладок «Безпека громадян на залізничному транспорті» для використання роздаткового матеріалу у ході лекцій, а також 2 тис. плакатів щодо заборони прослуховування музики через навушники поблизу залізниці.

Працівники станцій звертають увагу на наявність дітей, громадян на автозчепах та інших невстановлених місцях під час відправлення, курсування поїздів, локомотивів, самохідного рухомого складу та про всі випадки оперативно повідомляють черговому по станції та машиністу для вжиття відповідних заходів.

На станціях і вокзалах, у пасажирських та приміських поїздах постійно проводиться оповіщення через гучномовний зв'язок по виконанню «Правил безпеки громадян на залізничному транспорті України».
Громадянам і пасажирам, які знаходяться на станціях і вокзалах своєчасно доводиться інформація про прибуття, курсування, проходження і відправлення поїздів, а також про виконання маневрової роботи на станційних коліях.
Керівники виробничих підрозділів забезпечують достатню освітленість пасажирських платформ, проїздів, пішохідних та службових переходів і покажчиків місць проходу по станціям і платформам, а також надійну роботу загороджувальних приладів, звукової та світлової сигналізації.

Працівники відомчої воєнізованої охорони проводять рейди для недопущення перебування сторонніх осіб на залізничних коліях, службових переходах і територіях станцій філії. У випадку виявлення і затримання таких осіб, вживаються заходи відповідно до чинного законодавства. Зокрема з початку року працівники відомчої воєнізованої охорони затримали 233 особи (з них 232 особи за ходіння по коліям та один за проїзд у вантажному поїзді). Було оштрафовано 131 особу на суму 4 тис. 561 грн.

Питання виконання заходів з попередження невиробничого травматизму перебуває на особистому контролі керівництва регіональної філії «Одеська залізниця».
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool