Музей історії Одеської залізниці запрошує відвідувачів на безкоштовні екскурсії

Травень 13, 2017 | Новини регіонів | Переглядів: 1167 | Коментарі: 0

Напередодні Міжнародного дня музеїв залізничники запрошують відвідувачів на безкоштовні екскурсії до Музею історії Одеської залізниці, у фонді якого зібрано понад 1 тис. 200 раритетів.

Для того, щоб потрапити на екскурсію достатньо завчасно подати заявку за телефонами 727-20-50 або 727-20-53. За цими ж телефонами можна дізнатися розклад роботи закладу.

Витоки створення музею Одеської залізниці беруть початок взимку 1965 року, коли до 100-річчя магістралі в Будинку культури залізничників було відкрито виставку старовинних залізничних експонатів. Тоді участь у формуванні колекції брали усі, хто хотів зберегти для нащадків пам’ять про історію розвитку залізничного транспорту. Офіційно Музей було відкрито 6 травня 1985 року відповідно до наказу начальника Одеської залізниці Івана Шеверняєва.

Зараз музейний фонд містить такі раритети, як старовинні архівні документи, карти, фотознімки, різноманітні нагороди, залізничний інвентар, фірмовий одяг минулих років та інші речі, які сьогодні мають велику цінність і є духовним надбанням. Експозиція музею розкриває всі етапи будівництва та розвитку залізниці, бойові та трудові традиції багатьох поколінь залізничників. Про кожний експонат можна дізнатися особисто від його завідувача.

Напередодні Міжнародного дня музеїв залізничники запрошують відвідувачів на безкоштовні екскурсії до Музею історії Одеської залізниці, у фонді якого зібрано понад 1 тис. 200 раритетів.

Переважна більшість відвідувачів закладу – школярі та студенти, адже молодь зізнається, що тутешні експозиції дійсно надихають на професію залізничника. Також до музею приходять й дорослі, зокрема представники історичних товариств, слухачі Центру підвищення кваліфікації тощо.

Додамо, що пошук документально-історичних матеріалів та поповнення фонду музею є процесом, який не завершується. Крім того, від кожного бажаючого заклад приймає допомогу в збільшенні музейної колекції. Двері музею завжди відкриті для всіх бажаючих познайомитися з історією і славними традиціями нашої залізниці за адресою м. Одеса, вул. Степова, 44.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool