МОЗ розпочало підготовку та розгортання лікарень другої та третьої хвилі

Липень 04, 2020 | Новини регіонів | Переглядів: 1230 | Коментарі: 0

Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 4 липня

В Україні за минулу добу зафіксовано 914 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 74 у дітей та 63 у медичних працівників.

Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 196 осіб. Одужали за добу 597 осіб, померли 15 осіб.

▪️ За останню добу проведено 29 736 тестувань, з яких 11 825 методом ПЛР, 17 911 методом ІФА.

▪️ За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Львівській області (176), місті Києві (118) та Волинській області (92).

▪️ 03 липня Верховна Рада прийняла закон №3671, який дозволяє викладачам медичних університетів надавати медичну допомогу. З 1 квітня поточного року вони були позбавлені такої можливості.

▪️ У зв’язку зі значним зростанням кількості хворих на COVID-19 та рівня госпіталізації в низці регіонів, МОЗ розпочало підготовку та розгортання лікарень другої та третьої хвилі. Це, зокрема, стосується Закарпатської та Волинської областей. Заповненість ліжок у лікарнях першої хвилі в Києві та Львівській області складає більше 40%.

▪️ За п'ять останніх років у країні фактично була знищена мережа лабораторних центрів. На початок квітня тестування методом ПЛР проводили лише 3 лабораторії, по 200-300 тестів на добу. За останні три місяці в країні фактично відбудована мережа лабораторних центрів. На сьогодні їх уже нараховується 69, і кількість тестувань збільшилася до 12-14 тисяч на добу. МОЗ продовжить нарощувати лабораторні потужності. В роботі лабораторій ще залишаються певні проблеми — дефіцит лікарів-лаборантів та черги на тестування. Міністерство оперативно їх вирішує.

▪️ Найбільший відсоток летальних випадків від ускладнень коронавірусної хвороби в Україні припадає на пацієнтів, які мають супутні захворювання, або осіб старше 65 років. Міністр вкотре закликав громадян дотримуватися епідеміологічних правил, щоб не наражати на небезпеку зараження себе та оточуючих. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool