Михайло Федоров: 8 грудня запускаємо багбаунті мобільного застосунку Дія з призовим фондом 1 млн грн

Грудень 02, 2020 | Новини регіонів | Переглядів: 601 | Коментарі: 0

Мінцифри покращує застосунок Дія для того, щоб українці були впевнені в безпеці своїх даних.

8 грудня Міністерство цифрової трансформації запускає багбаунті Дії з призовим фондом 1 млн грн (35 тис. доларів) для білих хакерів з усього світу для пошуку вразливостей і багів у копії застосунку Дія. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час брифінгу.

«Сьогодні в Дії вже понад 6 мільйонів українців. Ми витрачаємо 80% нашого часу для того, щоб Дія була безпечна. На сьогодні це найбільш захищений продукт, який створювався за останні роки. Команда Мінцифри отримала атестат КСЗІ на Дію 2.0. Це найвища оцінка якості з точки зору безпеки ІТ-продуктів у нашій країні. Ми також пройшли два пентести на виявлення вразливостей. Тепер ми робимо наступний важливий крок — запускаємо процес багбаунті. Це можливість протестувати найкращим білим хакерам вразливість застосунку Дія,” — заявив Михайло Федоров.

Упродовж тижня з 8 до 15 грудня білі хакери з усього світу зможуть ламати копію Дії і шукати вразливості. Призовий фонд — 1 млн грн (35 тис. доларів). Умови прості: якщо хакер знаходить вразливість (баг) — отримує винагороду.

Винагорода буде поділена за кількома категоріями складності уразливості: перший рівень складності — до $3,500, другий — до $1,200, третій — до $600, четвертий — до $250.

Багбаунті Дії буде проведено на платформі Bugcrowd. Це міжнародна компанія, що спеціалізується на кібербезпеці і проведенні багбаунті.

Інформацію про знайдені вразливості проаналізують спеціалісти Bugcrowd та Дії. У разі її підтвердження буде виплачено винагороду. Завдяки багбаунті у розробників Дії є можливість виявити у 7 разів більше вразливостей для покращення сервісу. Це дуже поширена практика для міжнародних компаній.

Для багбаунті команда Мінцифри створила умовну копію Дії — тестове середовище, де немає жодних персональних даних українців. Важливо зазначити, що Дія не зберігає персональні дані. По суті, застосунок є транзитним шляхом, платформою, яка відображає те, що вже є про людину в реєстрах.

Реалізація багбаунті відбувається за підтримки міжнародної платформи Bugcrowd та агентства з міжнародного розвитку США (USAID).

"Захист критичної інфраструктури й інформації — основа забезпечення належного процесу цифрової трансформації. Мобільний застосунок Дія — це відображення довіри громадян до влади в Україні і те, що допомагає забезпечити процес цифрової трансформації. Застосунок не зберігає персональні дані. Безпека застосунку — пріоритет Мінцифри. Програми багбаунті — передова міжнародна практика. Вони є частиною програм забезпечення безпеки. Ми тісно співпрацювали із Мінцифрою для забезпечення належного проведення багбаунті відповідно до нормативно-правових актів та законодавства України”, — зазначив директор проекту USAID — Кібербезпека критично важливої інфраструктури України Тімоті Дюбель.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool