КВУ оприлюднить рейтинг роботи ОДА за підсумками І кварталу

Квітень 03, 2017 | Новини регіонів | Переглядів: 939 | Коментарі: 0

Комітет виборців України продовжує реалізацію проекту "Рейтинг діяльності голів обласних державних адміністрацій". Метою проекту є оцінка рівня управлінської ефективності представників виконавчої влади на місцях. Саме громадська оцінка сприятиме підвищенню ефективності діяльності органів державної влади.

Перший рейтинг було складено за підсумками 2016 року. Публікація рейтингу викликала значний суспільний резонанс. В багатьох регіонах представники органів влади намагались вплинути на місцевих представників Комітету виборців України шляхом психологічного тиску.

Як і було анонсовано, рейтинги будуть складатись щоквартально. Наступний рейтинг за підсумками першого кварталу 2017 року буде оприлюднено в кінці квітня.

Методологія рейтингу буде складатись з таких елементів:
1. Безпосередня авторська група, що складатиме аналітичний звіт, – це експертна рада проекту із числа представників Комітету виборців України в Києві.
2. Формування панелі з місцевих експертів. Взяти участь в опитуванні може будь-яка людина, що має знання, досвід та інформацію в певній сфері, за яку відповідає обласна державна адміністрація (проведення реформ в області, боротьба з корупцією, взаємодія з громадянським суспільством тощо).
Заявку на участь в експертному опитуванні можна заповнити через google-форму (https://goo.gl/forms/ZQsmvfKvGLB0Z3IR2). Експертна рада в Києві акредитує бажаючих взяти участь в опитуванні, керуючись такими принципами:
а) кваліфікація експерта;
б) незаангажованість;
в) дотримання вибірки.
У кожній області буде опитано не менше 5-ти та не більше 15-ти експертів. Збір заявок буде тривати до 7 квітня.
3. Проведення опитування місцевих експертів. Усі відібрані експерти отримають електронний опитувальник, в якому зможуть оцінити діяльність голів обласних державних адміністрацій за різними напрямами роботи за 10-бальною шкалою. Опитування триватиме до 14 квітня.
4. Крім експертного опитування, на загальний рейтинг голів обласних державних адміністрацій будуть впливати офіційні дані статистики за 1-ий квартал.
5. Для об’єктивної і вичерпної інформації також надсилаються інформаційні запити в кожну обласну державну адміністрацію та використовуються дані про роботу відповідних органів з відкритих джерел.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool