Кому тепер будуть безкоштовно лікувати зуби

Лютий 22, 2021 | Новини регіонів | Переглядів: 811 | Коментарі: 0

Безкоштовна стоматологічна допомога в Україні буде надаватися тільки  для зняття гострого болю та лікування станів, які загрожують життю, а також планова дитяча стоматологія 

Для дорослих Програма медичних гарантій покриває ургентну стоматологію - зняття гострого болю та лікування станів, які загрожують життю. Зокрема, будуть безоплатними медичні послуги, якщо у пацієнта діагностовано пульпіт, перелом зуба, невралгія трійчастого нерва, хімічний опік слизової рота, слинокам’яна хвороба, карбункул і фурункул, травми м'яких тканин щелепно-лицевої ділянки.

До безоплатного пакету входить планова дитяча стоматологія, бо вона дійсно може запобігти погіршенню загального здоров'я дитини.

НСЗУ закуповує безпечні та якісні медичні послуги, відповідно до можливостей державного бюджету. Водночас українці мають отримувати доступні та якісні медичні послуги за будь-яким напрямом без катастрофічних фінансових витрат.

У Програмі медичних гарантій цього року стоматологічну допомогу дорослим та дітям виділено в окремий амбулаторний пакет. Він покриватиме:
- ургентну стоматологічну допомогу дорослим та дітям;
- проведення інструментальних досліджень в рамках ургентної стоматологічної допомоги;
- планову стоматологічну допомогу дітям, крім ортодонтичних процедур та протезування.

Протезування, брекети та інші дорогі стоматологічні послуги не входять у гарантований пакет.  


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool