COVID-19:За минулу добу захворіла 1061 особа, з них 73 дитини та 66 медпрацівників

Серпень 04, 2020 | Новини регіонів | Переглядів: 804 | Коментарі: 0

Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 4 серпня

▪️За минулу добу захворіла 1061 особа, з них 73 дитини та 66 медпрацівників. Госпіталізовано 250 людей. За останню добу в Україні зафіксовано 26 летальних випадків, при цьому одужали 737 пацієнтів.

▪️За попередню добу загалом здійснено 29 542 тести, з них 14 140 досліджень методом ПЛР і 15 402 методом ІФА.

▪️В розрізі регіонів за останню добу найбільшу кількість випадків зареєстровано у Львівській (146), Харківській (143) та Івано-Франківській (127) областях і в місті Києві (108).

▪️Нині фіксується велика кількість нових захворювань — більше тисячі щодня. Тому МОЗ закликає дотримуватися всіх протиепідемічних рекомендацій.

▪️Цього тижня МОЗ особливу увагу приділяє темі трансплантації. Вчора міністр провів зустріч з родинами та людьми, яким здійснили операції за кордоном. Ці пацієнти потребують медичної допомоги у посттрансплантаційний період, а також мають приймати дорогі ліки протягом усього життя.

▪️Держава допомагає таким громадянам. У 2017-2018 рр. було закуплено новий лікарський засіб, який пацієнти відмовилися приймати, адже будь-які зміни в лікуванні можуть підвищити загрозу відторгнення органа. Наразі МОЗ виправляє цю ситуацію і закуповує саме ті лікарські засоби, які є ефективними й необхідними пацієнтам.

▪️МОЗ вважає, що операції з пересадки органів необхідно проводити саме в Україні. По-перше, неприпустимо, що наші громадяни мусять шукати можливість урятувати своє життя за кордоном. По-друге, трансплантація серця в Україні коштує близько 610 тисяч гривень, а за кордоном її вартість складає близько 3 млн. Тобто за ці гроші в Україні, силами українських фахівців, можна провести 4-5 таких операцій.

▪️Щороку потреба у трансплантації виникає приблизно у 5 тисяч людей. Це трансплантації серця, нирок, легень, і всі ці операції можливо проводити в Україні. МОЗ поставило перед собою конкретну мету: до 2023 року здобути трансплантаційну незалежність та робити українцям пересадки органів у нашій країні. Саме тому трансплантація є надпріорітетом для Міністерства охорони здоров'я.

▪️В Україні зареєстровано 4 лікарські засоби, з якими ведуться клінічні випробування щодо ефективності лікування COVID-19. Це, зокрема, “Корвітин” та “Аміксин”, які вже використовуються в Україні при інших захворюваннях. Механізм проведення клінічних випробувань є практично однаковим майже в усіх країнах світу. Такі дослідження тривають, але поки що рано говорити про конкретні висновки. МОЗ одразу повідомить про результати досліджень після їх закінчення.

▪️Якщо громадянин іншої країни, яка віднесена до “червоної зони”, прибуває в Україну, то він має дотримуватися самоізоляції/обсервації або може зробити ПЛР-тест. ПЛР-тест може бути зроблений як за 48 годин до прибуття в Україну, так і безпосередньо в Україні.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool