COVID-19: За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Львівській області та в місті Києві

Липень 02, 2020 | Новини регіонів | Переглядів: 815 | Коментарі: 0

Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 2 липня:

▪️ В Україні за минулу добу зафіксовано 889 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 38 у дітей та 63 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 221 особу. Одужали за добу 505 осіб, померли 12 осіб.

▪️ За останню добу проведено 23 168 тестувань, з яких 11 109 методом ПЛР, 12 059 методом ІФА.

▪️ За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Львівській області (152) та в місті Києві (104).

▪️ Уряд на засіданні 1 липня підтримав проєкт Закону про внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення, який передбачає встановлення штрафів за недотримання маскового режиму. Зокрема, згідно з документом, штраф за такі порушення для фізичних осіб складатиме 170-255 грн, для юридичних осіб (закладів харчування, спортивних, торговельних закладів тощо) — від 3400 до 5100 грн. Законопроєкт буде передано на розгляд Верховної Ради. Міністр сподівається на підтримку документа народними депутатами.

▪️ Лікування пацієнтів з коронавірусною хворобою в медичних закладах відбувається коштом держави. Пакет лікування хворих на COVID-19 передбачає як безкоштовне проведення аналізів, так і забезпечення необхідними ліками.

▪️ У поточному році на виконання доручення президента України щодо облаштування сучасною медичною технікою опорних лікарень буде закуплено 210 комп’ютерних томографів. Вони будуть розподілені між медичними закладами, які визначені як опорні. МОЗ також планує продовжити роботу зі створення сучасної матеріальної бази медичних закладів наступного року.

▪️ Міністр укотре закликав громадян не нехтувати правилами протидії поширенню коронавірусу, оскільки їх дотримання дозволяє запобігти інфікуванню, вберегти життя і здоров’я. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool