COVID-19: Одужали за добу 622 особи, зафіксовано 13 летальних випадків

Липень 28, 2020 | Новини регіонів | Переглядів: 812 | Коментарі: 0

Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 28 липня

▪️ В Україні за минулу добу зафіксовано 919 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 61 у дітей та 55 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 206 осіб.

▪️ Одужали за добу 622 особи, зафіксовано 13 летальних випадків.

▪️ За останню добу проведено 26 126 тестувань, з яких 12 655 методом ПЛР, 13 471 методом ІФА.

▪️ За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Львівській (147) та Івано-Франківській (103) областях, а також у місті Києві (110).

▪️ МОЗ закликає не нехтувати епідеміологічними рекомендаціями, які суттєво знижують ризик інфікування коронавірусом. Правила залишаються простими: використання засобів індивідуального захисту та дотримання соціальної дистанції.

▪️ МОЗ продовжує реформувати екстрену медичну допомогу України, яка щорічно здійснює 6 мільйонів 900 тисяч виїздів. Наразі, за підтримки президента, уряд збільшив фінансування екстреної медичної допомоги на 40% з 1 липня. Втім, НСЗУ затягує процес і досі не уклала жодного договору з медичними закладами щодо підвищених тарифів на екстрену медичну допомогу. Максим Степанов доручив виправити ситуацію протягом тижня.

▪️ Також уже з 1 вересня заплановане підняття заробітної плати медичним працівникам. Окремо МОЗ зазначає, що розуміє, в якій важкій інфраструктурній ситуації перебуває екстрена медична допомога, а також як критично потрібне оновлення автопарку, тому МОЗ запланувало закупівлю 381 автомобіля для екстреної медичної допомоги. Крім того, МОЗ підготувало зміни до наказів, яким будуть затверджені нові положення і порядки про відділення екстреної медичної допомоги.

▪️ Сьогодні — Всесвітній день боротьби з вірусними гепатитами. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, у світі тільки 9% осіб з хронічним вірусним гепатитом В знають про свій діагноз і 20% - з вірусним гепатитом С. В Україні, за оціночними даними, 1 300 000 осіб хворі на вірусний гепатит С, а під медичним наглядом перебуває
87 269 осіб, що становить 6,5%. МОЗ багато уваги приділяє питанню вірусних гепатитів, і як, результат, у 2019 році було закладено кошти на 9600 повних курсів лікування вірусного гепатиту С, а у 2020 році - 49 700 курсів лікарських засобів.

▪️ У випадку, якщо в людини підписана декларація із сімейним лікарем, але лікар звільняється чи виїжджає за кордон, медична допомога в разі потреби все одно буде надана. Заклад охорони здоров'я, в якому працював лікар, повинен завчасно повідомити пацієнта про таку ситуацію і запропонувати переукласти договір з іншим сімейним лікарем.

▪️ Уряд прийняв постанову, якою подовжив карантин з 1 по 31 серпня, де змінено умови адаптивного карантину та присутній розподіл на чотири зони: «зелена», «жовта», «помаранчева» або «червона». Дитячим таборам дозволено працювати в адміністративних одиницях із зеленим і жовтим рівнями епідемічної небезпеки, у помаранчевій і червоній зоні повністю заборонено. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool