2 лютого 2018 року - Всесвітній день водно-болотних угідь

Січень 30, 2018 | Новини регіонів | Переглядів: 1187 | Коментарі: 0

Конвенція про водно-болотні угіддя, що мають міжнародне значення, як середовище існування водоплавних птахів, відома під назвою "Рамсарська конвенція", була підписана 2 лютого 1971 року в місті Рамсар, що в Ірані. Україна поновила своє членство в Конвенції у 1996 році та цей час входить у число 169 країн-Договірних Сторін Конвенції.

Секретаріат Рамсарської визначив гасло для 2018 року: "Водно-болотні угіддя для збалансованого розвитку міст".

Протягом тривалого часу спостерігаються процеси стрімкої урбанізації. Очікується, що до 2050 року в містах буде жити 66% населення планети. На жаль, більшість людей не усвідомлюють цінність та важливість водно-болотних угідь. Досить часто у містах ці угіддя розглядаються як пустки і місця для звалищ або забудови. Вчені підрахували, що з 1990 року площі водно-болотних угідь зменшилися на 64 %, у той час як площі міст активно збільшуються.

Тому, в 2018 році Секретаріат Рамсарської конвенції закликає розглядати водно-болотні угіддя як складову інфраструктури міст і населених пунктів, яка надає унікальні та додаткові можливості для гармонійного і збалансованого розвитку урбаністичного середовища.

За матеріалами Міністерства екології та природних ресурсів України


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool