12 жовтня - Всесвітній день зору

Жовтень 12, 2017 | Новини регіонів | Переглядів: 986 | Коментарі: 0

Зважаючи на дві дати жовтня (12 та 15 жовтня), що акцентовано привертають увагу до проблем зору, благодійна організація «Благодійний фонд «Центр Милосердя», який опікується людьми з різними ступенями порушення зору, разом із загальноосвітньою школою-інтернатом для слабозорих дітей №4 Оболонського району м. Києва та Київським муніципальним академічним театром опери і балету для дітей і юнацтва вирішили 5 жовтня провести захід та надати можливість дітям, які навчаються в школі-інтернаті №4 відвідати музичну виставу «Жив собі пес».

Чому саме «Жив собі пес» був вибраний для цієї акції? Тому що цей потужний мюзикл створений за мотивами української народної казки.

Діти знаюсь сюжет, почують багато відомих мотивів. Крім того, дії вистави відбуваються, як на сцені, так і у глядацькій залі, що тільки підсилює ефект безпосередньої включеності глядача у дійство, таким чином вони не просто прослухають виставу, а зможуть відчути особливу театральну атмосферу.

«Жив собі пес» написаний для Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей і юнацтва двома відомими особистостями: автор музики – композитор і режисер, народний артист Росії Володимир Назаров, автор лібрето – популярний поет-пісняр, актор і телеведучий, народний артист України Петро Мага. Постановку вистави здійснив сам композитор, який працював із командою творчих однодумців- співробітників театру.

Вистава «Жив собі пес» практично завжди проходить з аншлагом, тому частина глядацької зали була заповнена дітьми з батьками, дітьми з загальноосвітніх київських шкіл. І це був справжній момент інклюзіі, коли до цих глядачів приєдналися діти зі слабким зором. Зала жила одним диханням і спільно реагувала та все, що відбувалося на сцені.

Підкреслимо, що така ініціатива, пов’язана з запрошенням дітей зі школи-інтернаті №4 на цю відому виставу, покликана по-іншому подивитися на можливість інвалідів по зору відвідувати різні об’єкти культури та можливість спростити їх доступ до національної та світової мистецької спадщини. Можливість зробити наше суспільство більш толерантним та відкритим.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool