Звернення прокурора Кіровоградської області Сергія Жолонка

Травень 03, 2014 | Новини | Переглядів: 1195 | Коментарі: 0

Сьогодні, коли кожен законослухняний громадянин держави гостро відчуває особисту причетність до долі і майбутнього країни та стежить за подіями, які відбуваються у східних та південних областях, органи прокуратури та правоохоронні органи Кіровоградщини чітко усвідомлюють всю гостроту відповідальності перед народом та державою.


Завдяки злагодженим спільним діям органів влади, правоохоронців, громадських формувань та органів прокуратури до цього часу вдалося уникнути спроб дестабілізації ситуації у нашому регіоні. Наразі, всі вимоги закону на території області виконуються, ми робимо усе від нас залежне, аби не допустити проявів сепаратизму чи закликів до нього.
Проте, у зв'язку з подіями на Сході і Півдні країни, хочу наголосити що сепаратистські та інші прояви, які загрожують територіальній цілісності та недоторканості кордонів держави, є неприпустимими та нагадати про сувору відповідальність перед законом за злочини проти основ національної безпеки України.
Згідно із Законом, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України карається позбавленням волі на термін від трьох до п'яти років. Такі ж дії, якщо вони призвели до тяжких наслідків, караються позбавленням волі на термін від десяти до п'ятнадцяти років або довічним ув'язненням.
Також, звертаюся до усіх, хто поставлений державою на захист закону та правопорядку з попередженням про сувору відповідальність за бездіяльність чи невжиття заходів відносно проявів сепаратизму та закликів до нього.
Прес-служба прокуратури Кіровоградської області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool