Звернення до жителів Кіровоградщини

Листопад 30, 2011 | Новини | Переглядів: 1678 | Коментарі: 1

Шановні громадяни!

Осінні холоди змушують нас дбати про тепло у власних домівках. Початок опалювального сезону супроводжується і збільшенням кількості вогневих випадків у житловому секторі. Так, лише протягом жовтня із 148 пожеж, що виникли в області, майже 90 відсотків припадають на приватні будинки та подвір’я. Окрім матеріальних втрат, такі надзвичайні події призводять і до загибелі людей. Тому дуже важливо зробити все, аби не допусти пожежі у власному помешканні, а тут лише один шлях – дотримання правил пожежної безпеки.
Проявляйте особливу пильність та обережність при використанні обігрівачів, газового і електричного обладнання та устаткування. Опалювальні пристрої повинні відповідати нормам пожежної безпеки і перед початком осінньо-зимового сезону мають бути старанно перевірені та відремонтовані.
Використовуйте електроприлади лише промислового виробництва та дотримуйтеся інструкції їх експлуатації. Не користуйтеся пошкодженими розетками та подовжувачами. Не допускайте перевантаження електромереж, одночасно вмикаючи електроприлади значної потужності.
Виконання певних правил потребує і пічне опалення. Неприпустимо залишати розтоплені печі без нагляду або доручати нагляд за ними малолітнім дітям, користуватися печами, які мають тріщини, розміщувати паливо та інші горючі речовини і матеріали безпосередньо перед топковим отвором, сушити й складати на печах одяг та дрова, застосовувати для розпалювання легкозаймисті та горючі рідини. Вчасно очищайте димоходи печей від сажі.
Окремо звертаємося до батьків. Слідкуйте, щоб у поле зору вашої малечі не потрапляли сірники та запальнички. Давайте дітям чіткі настанови, як діяти у тій чи іншій ситуації. Навчайте їх правилам безпеки. Їх життя та здоров’я багато у чому залежить саме від вас.
Не будьте байдужими, турбуйтеся про своїх сусідів. Почувши підозрілі звуки, запах горілого чи газу, зверніться по допомогу до відповідних служб. Вчасно виявлена небезпечна ситуація порівняно легко ліквідується.
Лише чітке виконання правил пожежної безпеки сприятиме зменшенню кількості пожеж та надзвичайних ситуацій у житловому секторі, збереже найцінніше – людські життя.


ВІКТОР ФЕДОРЧАК, генерал-майор служби цивільного захисту начальник УМНС України в Кіровоградській області

ІГОР ПАРФЬОНОВ, полковник служби цивільного захисту  начальник Управління   Держтехногенбезпеки у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool