Зуби на полицю: чи зможуть українці лікувати зуби?

Липень 10, 2017 | Новини | Переглядів: 1098 | Коментарі: 0

Щоб узнати, що чекає нас з приходом медичної реформи у стоматологію, потрібно прочитати пояснення заступника міністра охорони здоров’я Павла Ковтонюка на офіційному сайті МОЗ України

Вторинна стоматологічна допомога віднесена до «червоного» списку (перелік послуг, за які 100% сплачує пацієнт – ред.). Враховуючи загальне матеріальне становище людей, значна частина населення не може оплачувати стоматологічну допомогу. Чи буде держава після запровадження реформи оплачувати стоматологію на вторинці?

Павло Ковтонюк: По-перше, обговорення конкретного переліку послуг, які будуть в тому чи іншому списках, – це питання кожного конкретного бюджетного року.
Державний гарантований пакет, згідно з планом реформи, запроваджується в 2020 році. Це означає, що в 2019 році, виходячи з можливостей бюджету і результатів переговорів між Національною службою здоров'я, КМУ і парламентом буде сформований деталізований перелік, в якому, власне, і зазначається що оплачує держава, а що ні.

Ми часто згадуємо стоматологію як приклад послуги, яка, можливо, не буде покриватися повністю на 100%.
Є стоматологія, яка буде оплачена - це 1) екстрена, 2) в результаті травм, яка під екстрену підпадає, 3) для дітей, яка у нас повністю покриваються.

Крім того, є багато місцевих програм для окремих категорій людей на безкоштовні зубопротезування і так далі. Це все продовжує працювати.

Сьогодні 90% стоматологічних послуг надаються на приватному ринку. Це звичайні стоматологічні рутинні послуги для звичайних людей. Я вважаю, що, виходячи з обмежених можливостей українського бюджету, варто залишити на ринку ці послуги, як є.
Тому сьогодні ми наводимо стоматологію як приклад «червоного» списку. Але зі зростанням можливостей держави, ми зможемо покривати більше послуг для громадян.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool