Зростання рівня злочинності є прямим наслідком недолугої соціально-економічної політики нинішньої влади,- Олександр Рихлицький

Липень 20, 2016 | Новини | Переглядів: 1163 | Коментарі: 0

Розгул вуличної злочинності в Україні вийшов на рівень початку 90-х років минулого століття.

Квартирні крадіжки, розбійні напади на людей, магазини, відділення банків, інкасаторів, крадіжки автомобілів стали майже звичним явищем. Вкрай негативно на зростання злочинності впливає політичний популізм нинішньої владної коаліції. Після прийняття так званого «закону Савченко», згідно якого день у СІЗО прирівнюється до двох днів покарання, на волю вийшло майже 40 тисяч злочинців, 6 тисяч з яких відбували покарання за особливо тяжкі злочини.
– Нажаль сумна статистика загальнодержавного рівня не оминула і нашу область, – говорить голова депутатської фракції «Опозиційного блоку» в Кіровській районній у місті Кіровограді раді Олександр Рихлицький. – Норму Закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу (щодо удосконалення порядку нарахування судом строку попереднього ув’язнення у строк покарання) застосовано до 1377 осіб, а отримали свободу вже понад 200 засуджених. Серед них і вбивці, і грабіжники, і особи, що відбували покарання за розбійні напади та інші тяжкі злочини. Але найгірше те, що кілька колишніх в’язнів щойно вийшовши, знову скоїли злочини. Про що це свідчить? Влада, заробляючи собі політичні бали на розрекламованій реформі МВС та прокуратури змінила фасад, не змінивши суть. Людям просто замилили очі новими патрульними на машинах з «мигалками» видавши це за реформи, проте за рік ми побачили лише імітацію бурхливої діяльності. Суха статистика свідчить, що рівень злочинності в країні збільшився на 20%, а в Кіровограді – більше ніж на 30%, – підкреслив опозиціонер. – А все через те, що прикриваючись «люстрацією» позвільняли тисячі професіоналів. Викинули на вулицю дільничних, слідчих-криміналістів, тобто людей, які мали великий досвід боротьби з організованою злочинністю та бандитизмом. Розваливши правоохоронну систему нинішнє її керівництво спровокувало зростання злочинності, що є злочином перед громадянами країни. І однією відставкою очільника МВС тут не обійтися.
Ще однією з основних причин сплеску злочинності є тотальне зубожіння населення, слабкість правоохоронних органів та війна на Донбасі. Жодне з цих завдань нинішня влада вирішити не може. Тому висновок один – необхідно розпустити парламент, відправити у відставку уряд і провести перевибори. Перемогти злочинність зможе лише нова влада, адже відновлення законності і порядку в Україні – пріоритет «Опозиційного блоку».


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool