Зовнішня торгівля Кіровоградщини склала понад мільярд доларів

Січень 28, 2014 | Новини | Переглядів: 767 | Коментарі: 0

Обіг міжнародної торгівлі Кіровоградщини протягом 2013 року склав 1,07 млрд.дол.США. При цьому, загальний експорт становив 677 млн.дол.США., а імпорт - 392 млн.дол.США.

Сальдо зовнішньої торгівлі позитивне (285 млн.дол.США). Коефіцієнт покриття імпорту експортом – 1,73. Частка експорту склала 63%, а імпорту - 37%.
Як повідомив начальник Кіровоградської митниці Міндоходів Павло Скальський, експортно-імпортні потоки Кіровоградщини є одним з показників рівня розвитку як країни у цілому, так й регіону. Це дозволяє розширити можливості виробництва і споживання, посилити конкуренцію і таким чином впливати на економічне зростання. Отримання позитивного сальдо міжнародної торгівлі – є доброю тенденцією, яка сприяє розвитку вітчизняного виробництва та зміцненню економіки у нашій країні.
Основу товарної структури експорту склали недорогоцінні метали та вироби з них (феронікель, металоконструкції) - 46%, продовольчі товари та продукція сільського господарства (олія соняшникова, шрот, маргарин та модифіковані жири) - 28%, машини, устаткування та транспорт (гідронасоси, сівалки, електротехнічне обладнання, автопричепи) - 16%, мінеральні продукти (щебінь, граніт, каолін) - 5%.
Структуру імпорту склали машини, устаткування та транспорт (сільськогосподарська техніка та запчастини до неї, вантажні автомобілі) - 36%, мінеральні продукти (нікелева руда, шлаки, вогнетривка цегла) - 33%, продовольчі товари (пальмові олії, м’ясо та насіння) - 12%, продукція хімічної промисловості (добрива, сировина для виготовлення високооктанових присадок до бензинів) - 5%, паливно-енергетичні товари (газ вуглеводневий скраплений, олива моторна мінеральна) - 4%, недорогоцінні метали та вироби з них (запасні частини до м’ясопереробного обладнання та с/г техніки) - 4%, текстиль та вироби з текстилю, взуття (тканини, синтепон, мішки поліпропіленові) - 3%.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool