Знам`янщина презентувала поточний стан системи охорони здоров’я

Травень 21, 2018 | Новини | Переглядів: 909 | Коментарі: 0

У рамках діяльності госпітальних рад, райони розпочали презентації стану медичної системи на своїх територіях. У Кропивницькому госпітальному окрузі такі презентації вже провели представники Устинівського району.

На останньому засіданні госпітальної ради, яке відбулось 17 травня в приміщенні Знам`янської міської лікарні імені Лисенка, презентацію стану медичної галузі представили представники Знам`янщини.

Зокрема, виконуючий обов’язки головного лікаря повідомив, що на сьогоднішній день завершено об’єднання лікарень. Зараз медичний заклад, відповідно до рішення керівних органів, оптимізує штатну чисельність. Наразі лікарня має 625 ставок, а на початок серпня їх має бути 500. Виконуючий обов’язки головного лікаря запевнив, що даний медичний заклад на 92% є самодостатнім і в майбутньому бачить себе як лікарня невідкладної медичної допомоги І рівня.

Також члени госпітальної ради підняли питання недосконалості системи надання екстреної консультативної лікувально-діагностичної медичної допомоги. Ця проблема турбує майже всі території госпітального округу. Так, наприклад, до Новгородківської центральної районної лікарні анестезіологи та акушери-гінекологи з обласного центру не виїжджають на виклики вже два роки. Після розгляду даного питання було вирішено підготувати пропозиції щодо покращення ситуації з наданням екстреної консультативної лікувально-діагностичної медичної допомоги.

Одним з найважливіших питань цього засідання стало питання відкриття хоспісу на території госпітального округу. Секретар госпітальної ради та керівник проектного відділу «Асоціації Політичних Наук» Володимир Бочаров-Туз, за дорученням голови госпітальної ради, ознайомив присутніх з результатами громадського обговорення на цю тему. «У нас було кілька варіантів вирішення проблеми з наданням паліативної допомоги. Це або створення окремого хоспісу на базі однієї з центральних районних лікарень, який обслуговуватиме мешканців всіх територій госпітального округу. Або ж відкриття кількох хоспісів, а може й відкриття хоспісних відділень на базі кожної з лікарень округу.

Проте ми зіткнулися з тим, що відповідні рішення мають приймати органи місцевого самоврядування. Тож ми, як громадськість, пропонуємо ще один можливий варіант – підпорядкування хоспісів Департаменту охорони здоров’я Кіровоградської обласної державної адміністрації. Такий варіант може стати найоптимальнішим, оскільки для прийняття та втілення у життя такого рішення Департамент і Кіровоградська обласна рада мають всі необхідні повноваження та важелі впливу», - поділився думками Володимир.

На засіданні госпітальної ради, активістами «Асоціації Політичних Наук» було анонсовано проведення другої конференції госпітальних рад.

«Учасники засідання жваво відгукнулись на наше запрошення і запропонували ряд питань, які вважають за необхідне обговорити під час конференції. Ми вирішили, що зберемо пропозиції до порядку денного нашого заходу і з членів двох інших госпітальних рад області, для того аби наш захід був максимально корисним та інформативним» - зазначила керівник аналітичного відділу «АПН» Юлія Бочарова-Туз.

Для довідки: проект «Залучення громадськості до роботи в госпітальних радах: від відкритості до ефективності» виконується "Асоціацією Політичних Наук", в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст тренінгу є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів i не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.

Прес-служба АПН


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool