Злочинці в масках на обличчі вчинили розбійний напад на Кіровоградщині

Грудень 18, 2015 | Новини | Переглядів: 1306 | Коментарі: 0

Закривши обличчя масками, нападники зв’язали 38-річну господиню будинку, її чоловіка та 8-річну дитину, після чого викрали 4 тисячі гривень і старе авто, з допомогою якого родина заробляла собі на життя.

Правоохоронцям вдалося затримати підозрюваних за тиждень. Незаконно перепроданий транспортний засіб розшукали на території сусіднього регіону.

Повідомлення до Знам’янського відділу поліції надійшло близько першої години ночі. Щойно звільнивши зв’язані руки, потерпілі якнайшвидше зателефонували правоохоронцям, однак з моменту пригоди вже пройшло кілька годин.

З розповіді громадян оперативники з’ясували, що двоє невідомих, закривши обличчя, забігли до подвір’я та, озброївшись дерев’яною палицею, заходилися «порядкувати» в чужому обійсті.
Аби господарі не наважилися чинити опору або кликати на допомогу, їх зв’язали. Так вчинили не лише з дорослими, а навіть з їх маленьким сином.

- Розкриття злочину для поліцейських стало справою честі. Потерпілі почувалися наляканими, бо, знаючи, що їх кривдники на волі – побоювалися, аби вони не «навідалися» знову. Однак обидва зловмисники повернулися до нашого району вже у супроводі працівників карного розшуку, – розповідає начальник Знам’янського відділу поліції Андрій Бензар.
4 тисячі гривень, знайдені та відібрані у селян, 34-річний раніше судимий мешканець Полтавщини та його на десять років молодший поплічник з Онуфріївського району розділили порівну та витратили на власні потреби. На це злодюжкам знадобилося лише кілька днів.

Потерпілі дуже шкодували за втраченими грошима. Однак найстрашнішою втратою для них стала відсутність автомобіля. Саме використовуючи транспортний засіб щоденно сім’я здавала на продаж молоко. Невеличкий виторг і був основним засобом для їх існування.

«Крадений автомобіль вдалося знайти в одному з сіл Черкаської області. Нових господарів для машини без належного оформлення документів про продаж знайшли родичі одного з підозрюваних. З їх слів, без зайвих запитань вони продали транспортний засіб невідомим особам на прохання сина. У даний час ВАЗ 2111 повернуто справжнім власникам», – повідомив очільник знам’янської поліції.

За цим фактом розпочато кримінальні провадження за ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України «Розбій» та ч. 3 ст. 289 ККУ «Незаконне заволодіння транспортним засобом». За скоєне обом підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Сектор комунікації ГУНП в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool