Зірка стала чемпіоном другого кола

Червень 14, 2011 | Новини | Переглядів: 1607 | Коментарі: 0

Перемога над "Чорноморцем"  дозволила «Зірці» стати чемпіоном другого кола першості

В останньому матчі нинішнього сезону кіровоградська «Зірка» завітала в гості до одеського «Чорноморця», який перед звітним туром вже виконав своє завдання на сезон: здобув путівку до Прем’єр-Ліги України-2011\2012. Кіровоградська команда також, як і «Чорноморець», в попередньому матчі виконала свою задачу, але вдала гра в Одесі дозволяє «Зірці» за підсумками змагань в першій лізі цього сезону посісти більш краще місце. Також варто відзначити, що декільком гравцям кіровоградського колективу (Володимиру Остроушко, Роману Луценко, Олегу Давидову, Андрію Смалько, Руслану Бідненко, Роману Бочкуру і Денису Стояну) «Чорноморець» є добре знайомим, адже в свій час вони виступали за одеський клуб.
По при роздуми українських шанувальників футболу щодо мотивації «Чорноморця» на матч із «Зіркою», котрий нічого не вирішував, варто зазначити, що одесити були налаштовані на звітну зустріч по-бойовому. Це довів і стартовий склад «Чорноморця», і бажання футболістів одеської команди не зіпсувати свято здобуття срібних медалей першої ліги.
У порівнянні з попереднім домашнім матчем з ПФК «Олександрія» наставник гостей Анатолій Бузнік вніс дві зміни в стартовий склад своєї команди: місце у воротах зайняв Антон Ситников, а Роман Луценко у півзахисті замінив Олександра Кочуру.
Перші хвилини зустрічі пройшли при не значній перевазі господарів, котрі, не створивши щось вкрай небезпечного біля воріт суперника, потужно атакували, особливо по правому фланзі. Лише одного разу господарі в стартові хвилини матчу пробили по воротах «Зірки»: удар Ігоря Цигирлаша був не точним.
Відбивши стартовий натиск «Чорноморця», підопічні Анатолія Івановича Бузніка продемонстрували глядачам, що до Одеси вони приїхали за перемогою. Вже на 14-ій хвилині матчу почав припускатися позиційних помилок лівий фланг оборони господарів: Роман Луценко та Максим Скороходов, зігравши в стінку, «розірвали» оборону суперника і Максим прострілив в район трьох метрів до воріт «Чорноморця» - в скупченні футболістів обох команд гості забити не зуміли; з труднощами захисники суперника «розрядили» ситуацію біля власних воріт. Через декілька хвилин про себе не з кращого боку «нагадав» і правий фланг оборони «Чорноморця»: захисник «подарував» м’яч Порошину: Андрій виконав розрізну передачу на Скороходова - захисник встиг вибити м’яч на кутовий. А на 27-ій хвилині гості реалізували свою можливість для взяття воріт суперника: Максим Скороходов чудовим пасом вивів Романа Луценка тет-а-тет з голкіпером господарів Євгеном Пастом і екс-гравець «Чорноморця» не залишив шансів молодому голкіперу одеситів, забивши, як виявилося, єдиний переможний м’яч в звітній зустрічі.
Після пропущеного м’яча одеська команда зовсім знітилася і їх атаки не мали змістовного завершення. А от кіровоградська команда створила ще кілька чудових можливостей біля воріт суперника і могла ще до перерви вирішити долю матчу. Але, на жаль, після подачі Тараса Зінчука зі штрафного Руслану Бідненко не вдалося «замкнути» дальню штангу воріт суперника, м’яч після гарматного удару Дениса Стояна пролетів біля дев’ятки воріт Євгена Паста, а за хвилину до завершення першого тайму Максим Скороходов зблизька пробив вище воріт «Чорноморця».
Перша половина зустрічі завершилася перемогою «Зірки»: підопічні Анатолія Бузніка вміло скористалися не вдалою грою суперника в обороні і реалізувати один з кількох своїх шансів відзначитися. В перерві матчу наставник гостей Роман Григорчук виконав дві заміни, які мали б підсилити їх гру саме в атаці, але, забігаючи наперед, зазначимо, що вміла гра кіровоградців в обороні (гості грали «один за всіх і всі за одного») «розбивала» всі атаки «Чорноморця». А вже коли все ж одесити виходили на зручну позицію і виконували точний удар по воротам «Зірки», то впевнено грав голкіпер Антон Ситников, який зупинив прохід Ігоря Силантьєва, зігравши головою за межами штрафного майданчика, й парирував удар в упор Ігоря Цигирлаша.
Кіровоградська «Зірка» в другому таймі могла подвоїти свою перевагу в рахунку. Так, після гарматного пострілу Максима Скороходова м’яч влучив у перекладину воріт суперника, а захисник господарів врятував свою команду, вибивши м’яч з власних воріт після удару в один дотик Павла Чорномаза, якому вміло асистував Максим Скороходов.
В підсумку звітний матч завершився заслуженою перемогою кіровоградської «Зірки» з рахунком 1:0. Це був по самовіддачі один із найкращих матчів у виконанні «Зірки» в нинішньому сезоні. Перемога дозволила кіровоградцям стати чемпіоном другого кола першості й гідно завершити нинішній сезон. «Чорноморцю» домашня поразка залишила «гіркий присмак» святкування здобуття срібних медалей першості України серед команд першої ліги та чимало запитань перед поверненням до еліти українського футболу. Для кіровоградської команди перемога в звітному матчі була визначною не лише в плані здобуття чемпіонства другого кола, а й є ще історичною у протистоянні з одеською командою, адже за роки Незалежної України в чемпіонатах вперше «Зірка» перемогла «Чорноморець» (до цього матчу було 9 перемог на рахунку одеситів і 6 нічиїх; а от в Кубку України в 1996 році була перемога «Зірки» з рахунком 1:0).
До речі, 11 червня – дата, яка має приємні спогади для кіровоградських шанувальників футболу, адже два роки тому, 11 червня 2009 року, в Арм’янську у останньому матчі сезону з «Титаном» «Зірка», зігравши внічию 2:2 (на голи тодішніх гравців «Зірки» Юрія Данченка та Олександра Курневича дублем відповів нині вже екс-нападник «Титану» Ігор Бездольний), завоювала путівку до першої ліги.
В турнірній таблиці першості «Зірка» з 43-ма очками фінішувала на 12-му місці. Футболісти йдуть у відпустки, з якої повертаються 26 червня. Чекаємо наступного сезону, який розпочнеться в середині липня. Вітаємо всіх кіровоградських шанувальників футболу із завершення сезону! Любіть футбол! Вболівайте за свою улюблену команду «Зірка»!

Віктор Слюсаренко, прес-служба ФК «Зірка».


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool