Зима: Новий привід для туристичних пригод на Кіровоградщині (ФОТО)

Березень 13, 2012 | Новини | Переглядів: 1387 | Коментарі: 0

Перезимували…Цьогорічна зима видалась на здивування сніжною та морозною, а отже сама природа створила умови для відпочинку та оздоровлення шанувальникам зимових видів туризму.

Строкатий асортимент туристичних послуг, що пропонували до уваги споживачів туристичного продукту провідні туристичні підприємства області з-поміж різноманітних гірськолижних турів по вже традиційним напрямкам Карпат (Буковель, Яремче, Ворохта), святкових автобусних турів до міст Угорщини, Чехії, Франції та особливо екзотичних у холодну пору року мандрівок до Єгипту чи Таїланду вирізнявся, що особливо приємно, і пропозиціями щодо відпочинку на території Кіровоградської області.

У районах та містах області протягом зимового туристичного сезону 2011-2012 років серед різноманітних форм дозвілля жителі та гості Кіровоградщини мали змогу долучитись та прийняти активну участь в здійсненні екскурсійно-туристичних подорожей та святкових культурно-дозвіллєвих акцій під час зимових календарних свят та канікул з використанням традиційного для нашого регіону етнографічного колориту.
Так, серед яскравих прикладів зимової активності туристів можна назвати святкування у Бобринецькому районі свята Василя і Меланки в с.Чарівному, що пройшло з додержанням народних традицій з козою, чортом, циганами та іншими персонажами. Також на місцевому водосховищі пройшли гуляння на ковзанах, де прийняли участь всі бажаючі, як місцеві жителі так і гості села.
Ще одним із цікавих видів дозвілля до послуг дітей та дорослих пропонувались екскурсії туристичними маршрутами в Гайворонському, Олександрівському районі “Зимова круговерть та “Зимові краєвиди”, “Масляні гостини”, (Шарівська сільська рада Олександрівського району).
В місті Олександрії проведено спортивно-оздоровчі походи вихідного дня та виставку-ярмарку майстрів декоративно-ужиткового мистецтва “Олександрійський сувенір. Святкові подарунки”.
У обласному центрі в зимові святкові дні відбулись заходи з циклу “Звичаї та обряди українського народу”, “На Андрія – дівкам надія”, “Добрий вечір, щедрий вечір” (Меморіальний музей М. Кропивницького), “Незвичайний Новий рік у музеї” (Кіровоградський обласний краєзнавчий музей) та “Різдвяні зустрічі” (Заповідник-музей І.К. Тобілевича (Карпенка-Карого) Хутір Надія.
Окремо можна виділити цього морозного сезону активність в царині рибальського туризму, а також організації маршрутів вихідного дня. Так, у Знам’янському районі організовано рибальські тури до агросадиби Олександра Лимаря с.Милова Балка, по маршруту вихідного дня до Панського лісу в м.Новомиргород, Бобринець та смт Новгородка надавались послуги катання на лижах та санчатах. Крім того, у Знам’янському районі проведено виставку самоварів з приватної колекції козаків чорноліської сотні “Ми за чаєм, не скучаєм”. Організовано та проведено екскурсії до Свято-Богоявленського монастиря (с.Диківка) на Різдвяно-новорічні свята. Відбувся дозвіллєвий тур до водоймища у с.Цибулево на “Хрещенські купання”.
Минулого тижня по всій країні масово відзначалось свято Масляної. Тож протягом вихідних днів (25-26 лютого) зиму проводжали й весну закликали жителі та області нашої області. Пишні свята пройшли в центральній частині обласного центру, на території селища Нового, а також в містах та районах області із веселою конкурсною програмою, смачними блинцями, гарячим чаєм та традиційним спаленням чучела Масляної як символу прощання з зимою, холодами та надією на краще прийдешнє. Оригінальним видалось святкування масляної у вигляді спортивно-розважальний заходу – Веломасляної, що організовував Кіровоградський велоклуб «Там-Де-Ми» 26 лютого на старті траси гонки «Zlodijka Race 2012».
Тож з новими силами, чекаючи першого весняного тепла та сонця, будуючи плани про омріяну відпустку хочемо відзначити, що зимовий туристичних сезон 2011-2012 року на Кіровоградщині відбувся. Все більше мешканців області віддають перевагу відпочинку взимку недалеко від домівки, особливо, коли є майже всі умови для цього та з’являються нові пропозиції організації дозвілля та відпочинку, адже вдома завжди краще.


Ірина Грабажей - головний спеціаліст відділу з питань розвитку туризму управління культури і туризму облдержадміністрації

Зима: Новий привід для туристичних пригод на Кіровоградщині (ФОТО)

Зима: Новий привід для туристичних пригод на Кіровоградщині (ФОТО)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool