Жнива на Кіровоградщині добігають кінця.

Липень 24, 2012 | Новини | Переглядів: 1231 | Коментарі: 0

У зв`язку з цим ще раз наголошуємо на необхідності суворого дотримання протипожежних правил:

будьте вкрай обережними у поводженні з відкритим вогнем; не паліть та не розводьте багаття поблизу хлібних і лісових масивів; проїжджаючи в автомобілі поблизу сільгоспугідь, не викидайте з вікон недопалки та непогашені сірники; слідкуйте за тим, щоб діти не бавилися сірниками чи запальничками; не полюйте в хлібних масивах та поблизу них; під час відпочинку влаштовуйте табір не ближче 100 метрів від хлібних ланів.
Особливо звертаємося до керівників сільгосппідприємств. Ні в якому разі не допускайте спалювання пожнивних залишків. Таке господарювання створює загрозу поширення пожеж на лісові масиви, господарчі та житлові споруди, приводить до відключення ліній електропередач, погіршує стан ґрунтів.
Нагадуємо, що законодавством передбачено досить сувору відповідальність за самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків через механізм застосування штрафних санкцій, а саме статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення накладення штрафів на громадян визначено у розмірі від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від 50 до 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Будьте турботливими господарями на своїй землі!
Управління Держтехногенбезпеки та ТУ МНС в області.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool